Kobieta jest rozwiedziona od IX 2016r. ma 3 dzieci. w I 2017r, złożyła wniosek na zas. rodz. Nie wykazuje ojca dzieci (eks męża) w składzie rodziny.
Czy pisać do ROPS o koordynację do zas. rodz.???????
Wiem że ojciec dzieci przebywa za granicą bo wniosek z maja 2016 o 500+ koleżanka wysłała do ROPS i nie ma jeszcze żadnych ustaleń.
czy pytać?
Re: czy pytać?
A ja czekam i czekam...... nikt nie miał podobnej sytuacji????
Jestem w SR od kilku miesięcy i dla mnie to pierwszy przypadek- nie mam kogo zapytać
Jestem w SR od kilku miesięcy i dla mnie to pierwszy przypadek- nie mam kogo zapytać

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
koniecznie do ROPS , np. Holandia "nie uznaje rozwodów" mamy takie sytuacje, kobiety musiały oddawać n.p.ś
Ok- dzięki
Miałam wątpliwość bo kobieta się upiera że od czasu rozwodu on nie jest członkiem jej rodziny... nie chciała podać danych eks małżonka , nie podała gdzie przebywa.... masakra... a jeszcze sprawy w ROPS tak długo trwają.......
Miałam nadzieję , że puszczę decyzję i po sprawie.

Miałam wątpliwość bo kobieta się upiera że od czasu rozwodu on nie jest członkiem jej rodziny... nie chciała podać danych eks małżonka , nie podała gdzie przebywa.... masakra... a jeszcze sprawy w ROPS tak długo trwają.......

Miałam nadzieję , że puszczę decyzję i po sprawie.

Oprócz czy pytać? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ZDO czy SZO
becikowe
SYGNITY UTRATA DOCHODU UZYSKANEGO
jak podzielić szo
świadczenie rodzicielskie
jak liczycie
zmiana ustawy z dnia 01.01.2017r.
szo dla małżonka po rozwodzie
Elmer, mógłbyś zerknąć?
Elmer, ewalu, kb i inni
uzyskanie dochodu