No ok. Tyle tylko, że na dzień dzisiejszy wiemy ile dostała w grudniu 2015 (za listopad), bo jeszcze wypłaty zasiłku za styczeń br. nie miała. Wniosek złożony mam do 10 stycznia więc powinnam wypłacić do końca miesiąca. U nas termin jest ustalony w styczniu na 25 a wiadomo, że trzeba wcześniej przygotować listy- czytaj najpóźniej jutro. No i co dalej?
Czyli czekasz na wypłatę w styczniu i decyzję wydasz w lutym przyznając od stycznia i pomniejszając wypłatę zas. dla bezrobotnych otrzymanego w styczniu (nieważne, że za grudzień). Dobrze rozumiem?
nie, zasiłek " za miesiąc" czyli czekamy aż dostanie zasiłek należny za okres 1- 31 stycznia.
Na razie bo się jeszcze zastanawiamy, czy mając decyzję o przyznaniu zasiłku w odpowiedniej kwocie nie możemy się nią posługiwać już teraz zakładając, że kwota za styczeń jest taka sama jak pozostałe. No bo jest, waloryzacje są chyba w czerwcu.
też mam taki przypadek. Wystąpiłam do pup o kwoty wypłat do końca przyznania zasiłku dla bezrobotnych( oczywiście każdy miesiąc inna kwota), wprowadziłam to do programu i jak podejrzałam plan wypłat to kwoty były pomniejszone.