Jestem pracownikiem socjalnym z 5 letnim stażem. Pracuje w PCPR przy projekcie, pensje mam finansowana ze środków w/w projektu, umowę mam na czas nieokreślony. Wiem już, że moje stanowisko pracy finansowane będzie do 31.12.2010r i co najgorsze, że od 2011r. mogę już nie pracować, bo Starosta na pewno nie da pieniędzy na moją pensję, o czym powiedział kierowniczce. Szkoda, że nie wiedziałam tego wszystkiego w 2008r kiedy przechodziłam na projekt ze stanowiska, gdzie zajmowałam się czymś innym, ale tez jako pracownik socjalny ds osób niepełnosprawnych. Teraz już pracuje tam ktoś inny i ma umowę na czas określony jak do tej pory. Mam straszny żal do kierownika, że mi o tym nie powiedział w 2008r., a ja byłam na tyle nieostrożna, że zgodziłam się przejść na projekt. Wychodzi na to, że zostanę bez pracy...Co mogę zrobić ja i kierownik żeby utrzymać się w pracy? Czy są jakieś możliwości żeby finansować pensje pracownika ze środków projektu w 2011r. Bardzo m i zależy... podjęłam w 2008r. studia, które mam finansowane w całości z projektu unijnego, ale warunkiem kontynuacji udziału w nim jest zatrudnienie na umowę o pracę jako pracownik socjalny. Kierownik sam skierował mnie na te studia, mam podpisaną umowę szkoleniową. Na prawdę mam wiele do stracenia. Pewnie jeśli nie będę pracowała to i projekt nie będzie realizowany, na projekcie specjalnie szefowej nie zależy. Pracuje przy nim z koleżanką- koordynatorem, która nie jest pracownikiem socjalnym. Wszystko robimy same i jak na razie nam wychodzi. Wiele serca włożyłam w tę pracę. Jakie mam możliwości?
Czy są jakieś możliwości żeby finansować pensje pracownika ze środków projektu w 2011r.
Re: Czy są jakieś możliwości żeby finansować pensje pracownika ze środków projektu w 2011r.
Ale o co chodzi? Że czas realizacji projektu się kończy? To może napiszcie kolejny?
Re: Czy są jakieś możliwości żeby finansować pensje pracownika ze środków projektu w 2011r.
Chodzi pewnie o to , że na pracownika socjalnego pieniądze są do końca 2010 r. , a potem nie wiem kto to będzie robił bo umowy ramowe są do końca 2013 r.
Ale jak to do końca 2010 r.???????????
Ja też pracuję w projekcie systemowym i mam wynagrodzenie w całości pokrywane z UE. Gdzie to jest napisane że od stycznia 2011 nie mogą mi tak finansować pracy?
Ja też pracuję w projekcie systemowym i mam wynagrodzenie w całości pokrywane z UE. Gdzie to jest napisane że od stycznia 2011 nie mogą mi tak finansować pracy?
W \"Zasadach.....\" pisze do kiedy finansowane będą pensje dla pracowników socjalnych w projekcie. I ma to byc okres do 31.12.20101r.
K..., gdzie w Zasadach jest taki zapis?
Czy to znaczy, że już nie będzie można przyjmować pracowników w ramach projektu (ani finansować wynagrodzeń tych już przyjętych)? Dodatków dla pracowników też nie będzie?
Mam pytanie - czy pracownik, który ma wynagrodzenie finansowane w ramach projektu musi się zajmować projektem czy może robic coś innego?Bo u nas jest taka sytuacja, że projekt jest realizowany, ale pracownik, który ma wynagrodzenie z projektu w ogole się nim nie zajmuje tylko robi coś zupełnie innego. Tak może być?
Oprócz Czy są jakieś możliwości żeby finansować pensje pracownika ze środków projektu w 2011r. - Stare tematy przeczytaj również:
rodzina zastępcza proszę o pomoc
nowa ustawa-Rodz. Zast.
RZECZÓWKA
>SOLIDARNIE <
wakacje w RDD
zamówienia publiczne
likwidacja barier
dziecko z I grupą niepełnosprawności
wychowanek rodziny renta socjalna
wychowanek rodziny renta socjalna
śmierć po podpisaniu umowy
KONKURS MPiPS