czy skuteczna egzekucja??????

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Marlenka1234
Referent
Zajmuję się: FA/SW/SR
Kontakt:

czy skuteczna egzekucja??????

Post autor: Marlenka1234 »

wierzyciel pobiera FA od dluzszego czasu, komornik do niedawna nic nie egzekwował, od marca br komornik zaczal przekazywac nam pieniądze i teraz wierzyciel skladajac wniosek na FA otrzymal zaswiadczenie od komornika o skuteczności egzekucji, prawidłowo???
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: czy skuteczna egzekucja??????

Post autor: eMGie »

Prawidłowo czy nie, to komornik jest organem egzekucyjnym, nie należy tego podważać
Marlenka1234
Referent
Zajmuję się: FA/SW/SR
Kontakt:

Post autor: Marlenka1234 »

no tak tylko dzienie wypisuje dłuznik nie płaci 15 lat nagle pojawilo sie kilka wplat i juz skuteczna
Awatar użytkownika
Ewela77
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ewela77 »

Marlenka jak masz wątpliwości to skontaktuj się z komornikiem i wyjaśnij dlaczego on wskazuje, że egzekucja jest skuteczna. Może to jakaś jego pomyłka :)
Ja miałam kiedyś taki przypadek i wierzycielce powiedziałam, że jak jest tak wystawione zaświadczenie o bezskuteczności to świadczeń z funduszu nie będzie, na co wierzycielka poleciała do komornika i sprawę wyjaśniła - egzekucja była nadal bezskuteczna :). Pozdrawiam
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
ODPOWIEDZ