Czy synowa może pobierać świadczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 19 lut 2015, 20:01

Czy synowa może pobierać świadczenie na teściową. Synowa mieszka z teściowa opiekuje się nią gdy jej syn jest w pracy a synowa nigdzie nie pracuje bo się opiekuje chorą na Aizchalmera i parkinsona teścoiwa. Czy można przyznać świadczenie na synową?
martka

Napisano: 19 lut 2015, 20:24

niestety nie - brak obowiązku alimentacyjnego
Kati@

Napisano: 20 lut 2015, 9:21

NIESTETY NIE
MARTA1234

Napisano: 20 lut 2015, 9:34

Skad was debile biorą? Ogarnijcie się w końcu - kolejny debil elementarnych przepisów nie zna i pierd... jak potłuczony na tym forum popisując się żenującą niekompetencją. Co się musi stać zebyscie tumany przynajmniej nauczyli się czytać?
Znowu usprawiedliwieniem dla waszego debilizmu i niekompetencji będzie to że " to forum jest od pomagania sobie'?
xyzz

Napisano: 20 lut 2015, 10:22

Czytając Twoje wpisy xyzz to myślę, że masz jedno i drugie - Aizchalmera i parkinsona
J23

Napisano: 20 lut 2015, 10:25

J23 twoja diagnoza jest zbyt optymistyczna niestety....
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 10:59

Może pokomentujmy jednak kompletnie żenujące pytanie martki - ono naprawdę świadczy o braku elementarnej wiedzy.
Można to napisać dosadnie - jak xyzz, albo mniej dosadnie, ale to jak się czyta takie pytania to naprawdę powstaje pytanie jakim cudem ktoś taka osobę zatrudnił. Dla mnie to wstyd i tu się całkowicie zgadzam ze xyzz. I zadnym usprawiedliwieniem na taki brak kompetencji nie jest to ze ktoś jest nowy - jak tu co chwile się wszyscy usprawiedliwiają. Bo u mnie to osoba która nie wie ze nie istnieje obowiązek alimentacyjny miedzy synową a teściem/teściowa nawet nie przeszłaby rozmowy przed zatrudnieniem na staż, nie mowiac już o etacie.
Widocznie są jednak różne standardy, tylko że potem wszyscy wypisujecie tutaj jakie to sa strasznie trudne przepisy, a tymczasem prawda jest taka ze trudne to jest 0,1 % regulacji prawnych na których pracujemy, a reszta to po prostu brak kompetencji, wiedzy, a pewnie i lenistwo w zdobywaniu wiedzy i nic więcej.
Takie jest moje zdanie.
Dowód - poczytajcie setki codziennych postów i pytan tu zamieszczanych - znakomita większość urąga nawet nie wiedzy co umiejętności po prostu czytania.
też ze śr

Napisano: 20 lut 2015, 11:04

rozumiem, że wg ciebie czyjaś niekompetencja usprawiedliwia chamstwo?
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 20 lut 2015, 11:50

"Może pokomentujmy jednak kompletnie żenujące pytanie martki - ono naprawdę świadczy o braku elementarnej wiedzy" - to jest temat do dyskusji według mnie, a nie ocena chamstwa czy niechamsta

Potrafisz czytać elmer, czy też masz z tym problem?
też ze śr

Napisano: 20 lut 2015, 11:56

niestety potrafię, tylko nie rozumiem czemu twoje może, musi być "masz się dostosować do tego co ja chcę" i "nie możesz skomentować tego co ja napisałam"
Twoja wypowiedź nie podlega ocenie innych?
Nie mogę się do niej odnieść?
Dziwny jest ten świat....
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny