CZY TAK MOŻNA?? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 29 cze 2015, 14:59

2 NIEPEŁNOSPRAWNYCH DZIECI I 2 RODZICÓW REZYGNUJĄCYCH Z PRACY. CZY OBOJE MOGĄ POBIERAĆ ŚP?
LOLA

Napisano: 29 cze 2015, 15:04

a art 17 ust 5 czytala ????? ;)
bxbxbx

Napisano: 29 cze 2015, 15:04

nie, ale z odwołania pewnie tak
fdgf

Napisano: 30 cze 2015, 9:06

Czytała ;) ale moja szefowa się upiera i mózg mi pierze, Trybunał orzekł, że część art. jest niezgodna z konstytucją i mam już dość tego wniosku.
LOLA

Napisano: 30 cze 2015, 9:36

jeżeli szef tak uważa, to niech przyznaje. przecież to on podpisuje (przyznaje) świadczenie.
ODA

Napisano: 30 cze 2015, 9:39

LOLA pisze:Czytała ;) ale moja szefowa się upiera i mózg mi pierze, Trybunał orzekł, że część art. jest niezgodna z konstytucją i mam już dość tego wniosku.
wg. ustawy nie mozna, ale kto stronie zabroni odwolac sie od decyzji, niech SKO sie wypowie i po klopocie
bxbxbx

Napisano: 30 cze 2015, 9:44

LOLA pisze:Czytała ;) ale moja szefowa się upiera i mózg mi pierze, Trybunał orzekł, że część art. jest niezgodna z konstytucją i mam już dość tego wniosku.
Jeżeli masz dość, to zmień pracę.
Gość

Napisano: 30 cze 2015, 9:55

szefowa słyszy że dzwonią ale nie wie w którym kościele.....

w ubiegłym roku XI-XII była akcja dotycząca dwu świadczeń pielęgnacyjnych w rodzinie. Nie pamiętam szczegółów bo u mnie nie było takich sytuacji. Ale coś mi sie kojarzy ,ze chodziło o to ,że przy którejś zmianie ustawy zabrakło zapisu że nie może być 2 świadczeń w rodzinie. Te osoby które w tamtym momencie otrzymały odmowę - to (na skutek chyba wyroku TK) mogły ubiegać sie o wznowienie postepowania i przyznanie drugiego świadczenia na drugie niepełnosprawne dziecko. Pamiętam na pewno , że warunkiem było to , że trzeba było mieć odmowę i był krótki czas na złożenie wniosku o wznowienie postępowania.
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x