Facet w styczniu złożył wniosek o zasiłek rodzinny. W toku postępowania, za pośrednictwem Empatii, okazało się, że jego żona w 2015 r. podjęła pracę, wezwałam ich, przyszli po czasie, ale donieśli umowę, zobowiązali się dostarczyć PIT 11, potem ZUS wykazał że ta babka nie miała ciągłości zatrudnienia (jak twierdziła), a były świadectwa pracy i teraz znowu podjęcie. Potem znowu coś się nie zgadzało, bo dochód z zaświadczenia za konkretny miesiąc w 2015 r. był wyższy niż cały dochód w 2015 r. (Zaświadczenie potrzebowałam do 500+). Napisałam do pracodawcy, wezwałam wnioskodawcę, przyszła odpowiedź ze doszło do pomyłki w rozliczeniu PIT11 i że pracodawca dokonał korekty. Jednak na dzień dzisiejszy w danych urzędu skarbowego cały czas figuruje dochód z błędnego PITu.
Generalnie nie wiem co zrobić, bo to na pewno nie przyznam od stycznia, ale myślę czy w ogóle pozostawić wniosek bez rozpatrzenia bo przecież to babka miała zadbać o korektę PITu w skarbówce prawda?
Poradźcie coś.
Czy taki wniosek zostawić bez rozpatrzenia?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy taki wniosek zostawić bez rozpatrzenia?
zawieś postępowanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW
- Kontakt:
Re: Czy taki wniosek zostawić bez rozpatrzenia?
Mamy podobny przypadek a jak później już prawidłowo się rozliczy i zgłosi strona to, podjąć postępowanie i przyznać od dnia złożenia wniosku ?
Oprócz Czy taki wniosek zostawić bez rozpatrzenia? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Pismo z Belgii, pomożcie
zasiłek pielęgnacyjny a opiekun prawny
szo na matke
ubezpieczenie KRUS
decyzja 4000 zł
jaką kwotę wypłacić , dodatek z tytułu urodzenia dziecka?
Sprawa z SKO
od razu chce zwrócić np
co dalej w tej sprawie
Świadczenie pielęgnacyjne na siostrę a koordynacja.
czy do zwrotu
wyrównuje się dodatek wychowawczy?
ZP koordynacja
spec zas opiek a zwolnienie lekarskie osoby opiekującej się
tacierzyński w czasie rodzicielskiego
skład rodziny - upewnijcie mnie