CZY TO JEST UZYSK?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
EMILI89

CZY TO JEST UZYSK?

Post autor: EMILI89 »

Witam mam pytanie czy jeżeli ktoś ma umowę zlecenie zawartą na trzy miesiące w danym zakładzie pracy a po tych trzech miesiącach przedłużaJA MU I DAJĄ UMOWĘ O PRACE NA CZAS NIEOKREŚLONY TO CZY JA TO TRAKTUJE JAKO CIĄGŁOŚC PRACY? BO PRZECIEŻ PRZERWY NIE BYŁO?
Gość

Re: CZY TO JEST UZYSK?

Post autor: Gość »

Nie. Tu jest utrata i uzysk.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 6i9 »

j.w.
EMILI89

Post autor: EMILI89 »

NIECH KTOŚ JESZCZE SIĘ WYPOWIE MOŻE NA SZKOLENIU KTOŚ BYŁ I COŚ MÓWIŁ KTOŚ? NA JAKIEJ TO PODSTAWIE UTRACAC SKORO ŚW PRACY NIE BYŁO?
rysia

Post autor: rysia »

EMILI89 pisze:NIECH KTOŚ JESZCZE SIĘ WYPOWIE MOŻE NA SZKOLENIU KTOŚ BYŁ I COŚ MÓWIŁ KTOŚ? NA JAKIEJ TO PODSTAWIE UTRACAC SKORO ŚW PRACY NIE BYŁO?
a od kiedy z umowy zlecenie jest świadectwo pracy?
EMILY89

Post autor: EMILY89 »

NO WIADOMO ZE NIE MA ŚWIADECTWA PRACY Z ZLECENIE ALE NIE W TYM RZECZ GDYŻ JEST CIĄGOŚC PRACY?? NI I MOŻE KTOŚ SIĘ WYPOWIE JESZCZE?
Awatar użytkownika
oko12
Referent
Zajmuję się: ŚW/Stypendia
Kontakt:

Post autor: oko12 »

Ja tak nie robię, dla mnie jest to ciągłość i ten sam pracodawca.
Może i z umowy zlecenia nie ma świadectwa pracy, ale rysia jak Pan zostanie zwolniony po tej umowie na czas nieokreślony to na świadectwie pracy będzie że pracował od momentu umowy zlecenia i że nie było przerwy.
Wiem że pół Polski robi inaczej, dla mnie umowa zlecenie jest takim samych zatrudnieniem jak pozostałe umowy. Zgodnie z def. zatrudnienia art. 2 pkt.21 (też jest wymieniona umowa zlecenie)
Ty zrobisz jak uważasz, dopiero po kontroli dowiemy się jak robić.
Ja pytałam w DOPS i oni tak mi poradzili robić, ale każdy Ośrodek i tak robi to tak jak uważa. A kto ma rację nie wiadomo.
Zresztą już ktoś pisał na forum, że SKO zarzuciło że nie były liczone dochody z umowy zlecenia.
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

" na świadectwie pracy będzie że pracował od momentu umowy zlecenia i że nie było przerwy."
w życie tak nie będzie miał

"dla mnie umowa zlecenie jest takim samych zatrudnieniem jak pozostałe umowy"
nie jest. Umowa zlecenie to umowa cywilno-prawna. Umowa o pracę nie jest taką umową.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Gość

oko12 pisze:Może i z umowy zlecenia nie ma świadectwa pracy, ale rysia jak Pan zostanie zwolniony po tej umowie na czas nieokreślony to na świadectwie pracy będzie że pracował od momentu umowy zlecenia i że nie było przerwy.
ale się pośmiałam :lol:
Gość

Jakie bzdety- przecież na świadectwie nie mogą napisać , że był zatrudniony od czasu umowy zlecenia!
ODPOWIEDZ