sprawozdanie do 27.02.2017

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
gops,,

sprawozdanie do 27.02.2017

Post autor: gops,, »

Witam dostaliśmy pismo z WUW Poznań o dokonanie oceny i podanie:
1. czy rodziny korzystały wczesniej ze świadczen rodzinnych lub z pomocy społecznej, jesli tak, proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko
2. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których nastąpiła utrata dochodu, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko. Proszę o podanie najczęstszych przyczyn utraty
3. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których dochód uzyskiwany jest z gospodarstwa rolnego, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.
4. liczby rodzin spośród ww., w przypadku których do obliczania dochodu stosowane było oświadczenie przedsiębiorcy (ryczałt lub karta podatkowa) jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.
liczby rodzin spośród ww., w przypadku których przynajmniej jeden z rodziców nie uzyskuje dochodu, jeżeli tak proszę o podanie liczby tych rodzin w stosunku do ogółu rodzin pobierających świadczenie 500+ oraz w stosunku do wszystkich rodzin pobierających świadczenie na pierwsze dziecko.

Moje pytanie brzmi czy można te dane jakos pozyskać z systemu
Gość

Re: sprawozdanie do 27.02.2017

Post autor: Gość »

Odpowiedź jest prosta---- NIE
martamops

Post autor: martamops »

Też to dostałam...
82gocha
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: 82gocha »

Sygnity pomożesz ( jak zwykle )???
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

No jedynie to trzeba zrobić sobie analizy osób lub rodzin z Pomostu i z 500+ ze szczegółami i potem porównać listy osób, które się powtarzają, inaczej nie da rady, bo przecież to są osobne programy - osobne obszary.
Tomek
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

komus totalnie odwalilo, ja jesli to dostane, a pewwnie dostaniemy wszyscy, to chyba im odpisze,ze nie jestem w stanie podac im takich informacji, bo analiza takich danych zajelaby mi pol roku bez wykonywania czegokolwiek innego i ze musialabym to zrobic analizujac kazda rodzine z osobna wyciagajac dane "recznie" z teczek, a czy korzystali z pomocy spolecznej to juz robota dla nastepnego...i chyba jeszcze dodam,ze nawet jak by mi to udalo sie wyluskac recznie to jestem za glupia zeby wyliczyc im te stosunki w stosunkach :D
Awatar użytkownika
Sipera
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Kontakt:

Post autor: Sipera »

Powinniśmy wszyscy się zbuntować i nie wysyłać tego sprawozdania. Co oni sobie myślą. Nic innego do roboty nie mamy tylko ciągle wyciągać im inne dane?
Żeby jeszcze szło z czego wyciągnąć. Ja bynajmniej nie mam zamiaru niczego ręcznie im liczyć.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Awatar użytkownika
GOPSIrek
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: GOPSIrek »

A w czym to macie ?
PS czy ŚW ?
Irek
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

Może jakimś pomysłem byłoby, że jeśli już województwa chcą zbierać takie informacje, to powinni się zwrócić do CBB gdzie przynajmniej teoretycznie są informacje ze wszystkich obszarów.
Tomek
Anka25

Post autor: Anka25 »

GOPSIrek pisze:A w czym to macie ?
PS czy ŚW ?

u mnie dostaliśmy tylko maila z województwa i te dane też mamy odesłać na maila
ODPOWIEDZ