czy to można utracic - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 lis 2014, 15:26

Pani pierwszy raz złożyła wniosek o rodzinne na dwoje dzieci. Pani jest zatrudniona od IX/2014, mąż od 2010r. do V 2014r. pracował w Holandii, dochód z pracy wykazał w oświadczeniu (zał. nr 7 we wniosku). Czy mogę nie brac dochodu z pracy z zagranicy wykazeno w tym załączniku. Proszę o podpowiedź i dziękuję
ara

Napisano: 18 lis 2014, 15:34

proszę o podpowiedź
ara

Napisano: 18 lis 2014, 15:38

Dochód wykazał w oświadczeniu czyli nie była to praca legalna czy po prostu nie rozliczał sie tutaj w US?
Jeżeli praca legalna to na pewno ma jakies dokumenty z których wynika do kiedy pracował + jego oświadczenie może. Jeśli teraz nie ma pracy to może jest zarejestrowany w PUP i warto taki dokument dołączyć do wniosku. No i zrobisz wtedy utratę
kajka...

Napisano: 18 lis 2014, 15:43

ara pisze:Pani pierwszy raz złożyła wniosek o rodzinne na dwoje dzieci. Pani jest zatrudniona od IX/2014, mąż od 2010r. do V 2014r. pracował w Holandii, dochód z pracy wykazał w oświadczeniu (zał. nr 7 we wniosku). Czy mogę nie brac dochodu z pracy z zagranicy wykazeno w tym załączniku. Proszę o podpowiedź i dziękuję
jeżeli nie ma tego dochodu na dzień składania wniosku to utracasz
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 18 lis 2014, 15:47

Praca była legalna, w Polsce się nie rozliczał, mam jego oświadczenie, zaświadczenie pracodawcy o zatrudnieniu, jest zarejetrowany w PUP
ara

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x