Czy uchylam decyzje... - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 sie 2014, 11:47

Od 01.06.2014 do 10.08.2014r. zasiłek chorobowy wypłacany z ZUSu po ustaniu zatrudnienia, od 11 już zasiłku nie będzie gdyż nastąpi rejestracja z Urzędzie pracy...
Czy doliczam dochód za miesiąc lipiec 2014
i jeśli odnotowane zostanie przekroczenie dochodu uchylam decyzje??

Czy w tym przypadku zachodzi zjawisko uzyskania dochodu ??
Ksenia

Napisano: 07 sie 2014, 13:03

moim zdaniem nie
*Grażyna

Napisano: 07 sie 2014, 13:45

Dziękuję Grażyna za odpowiedz :)

...a czy mógłby jeszcze ktoś się wypowiedzieć, bardzo proszę.
Ksenia

Napisano: 07 sie 2014, 14:38

podpowiedzcie proszę co począć mam ;) w tejże sprawie
Ksenia

Napisano: 07 sie 2014, 14:42

Ksenia pisze:Od 01.06.2014 do 10.08.2014r. zasiłek chorobowy wypłacany z ZUSu po ustaniu zatrudnienia, od 11 już zasiłku nie będzie gdyż nastąpi rejestracja z Urzędzie pracy...
Czy doliczam dochód za miesiąc lipiec 2014
i jeśli odnotowane zostanie przekroczenie dochodu uchylam decyzje??

Czy w tym przypadku zachodzi zjawisko uzyskania dochodu ??
rodzina się kwalifikowała z dochodami z pracy do rodzinnego a z chorobowym nie ? .. coś nie czaję :oops:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 14:47

Tak kwalifikowali się gdyż jeden rodzic był na urlopie wychowawczym , po upływie okresu na jaki to urlop został udzielony pojawiło się świadectwo pracy i zasiłek chorobowy po ustaniu stosunku pracy, w/w okresie i teraz nie wiem czy mam ten chorobowy doliczyć, bo jak przeliczyłam to na 1000% jest przekroczenie i uchylić decyzje czy raczej w tym przypadku o uzyskaniu nie ma mowy i wypłacać mam dalej...:)
Ksenia

Napisano: 07 sie 2014, 15:12

Ksenia pisze:Tak kwalifikowali się gdyż jeden rodzic był na urlopie wychowawczym , po upływie okresu na jaki to urlop został udzielony pojawiło się świadectwo pracy i zasiłek chorobowy po ustaniu stosunku pracy, w/w okresie i teraz nie wiem czy mam ten chorobowy doliczyć, bo jak przeliczyłam to na 1000% jest przekroczenie i uchylić decyzje czy raczej w tym przypadku o uzyskaniu nie ma mowy i wypłacać mam dalej...:)
doliczasz dochód za lipiec i od sierpnia uchylasz ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x