pytanie do o. ktore dały odmowe na zdo - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 07 sie 2014, 12:05

Upewnijcie mnie prosze ... Mam babke, ktora twardo twierdzi , ze Jej sie należy zdo i teraz ma sie odwoływac . Pani miała wydana dec. na św. p. do 30 czerwca 2013 r. ( orzecz. o niepełn. do 20 czerwca 2013 r. ) . Dec. nie wygasła na mocy ustawy- zgadza się ?
Tu Pani proponowałam art. 25 U. Z.D.O., ale nie spełnie kryterium doch. i poza tym generalnie ma to w d....e. Była u adwokata i ble, ble , ble... Twierdzi ,że skoro ma kontynuacje orzeczenia , to Jej sie należy....
Ja juz zglupiałam i jeszcze ten upał :(
anka2

Napisano: 07 sie 2014, 12:09

nie zglupialas:) SP nie wygaslo z mocy prawa i ona nie nalezy do kregu osob uprawnionych do ubiegania sie o zdo
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2014, 12:43

miałam identyczną sytuacje i równie konfliktową kobietę, wniosek przyjełam, dałam odmowe, odwołała sie, dzisiaj przyszła decyzja sko- utrzymują moją decyzje w mocy, głóny powód uzasadnienia sko- jej decyzja nie wygasła z mocy prawa
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 07 sie 2014, 12:57

to powiem wam ciekawość, moje SKo które wczesniej wydało kobiecie decyzję na ŚP do 30 czerwca 2013 r. (orzeczenie bezterminowo) upiera się że jej ZDO się należy i w kolejnej decyzji odwoławczej (od SZO) uchylili moją w całości i dali do ponownego rozpatrzenia nakazując organowi I instancji zwrócić się do Pani o cytuję:"sprecyzowanie czy podtrzymuje swój wniosek o specjalny zasiłek opiekuńczy i niezależnie od tego będzie miała możliwość złożenia wniosku o zasiłek dla opiekuna, czy też wobec możliwości uzyskania zasiłku dla opiekuna za okres wsteczny jak też na przyszłość będzie ubiegania się o zasiłek dla opiekuna"
SZO jej nie przyznałam bo umowa zlecenia była na m-c i cały m-c przepracowała ale moje SKo twierdzi że rezygnacja z zatrudnienia nie wyklucza sytuacji polegającej na niepodejmowaniu zatrudnienia.
Już po prostu nie mam siły....
kasia7

Napisano: 07 sie 2014, 13:09

mała mi , czy pozostała dokumentację z wniosku na św. p. przenosiłaś do wniosku na zdo , czy brałaś nowy komplet dokumentów ? To , o czym pisze powyżej .
Ps. Z SKO tez nigdy nie wiadomo......
anka2

Napisano: 07 sie 2014, 13:12

Zniknęło gdzies moje powyżej.... chodzi mi o oświadczenia pozostałych członków rodziny o braku przeciwskazań opieki, te dokumenty , które były przy wniosku na św. p. brałaś na nowo ?
anka2

Napisano: 07 sie 2014, 13:20

ja nie brałam praktycznie żadnych dokumentów do ZDO, sam wniosek, chyba ze coś sie zmieniło w tym okresie od 01 lipca 2013r.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 07 sie 2014, 13:24

mała mii jeszcze Cie pomęcze
Do SKO wysyłalas tylko wniosek plus ostatnią decyzję na św. p. czy tej decyzji nie ?
anka2

Napisano: 07 sie 2014, 13:26

tylko wniosek, w uzasadnieniu pisałam o tej decyzji :)
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 07 sie 2014, 13:36

ok. moze jakos pojdzie , jutro bede opracowywać odmowę
Dziekuje za podpowiedzi ;)
anka2

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x