Czy umorzyć? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 23 sty 2014, 13:38

Kobieta ma do zwrotu ok 2000 zł plus odsetki ma dwoje dzieci (bliźniaki) na które pobierała wychowawczy, mąż podjął pracę najniższa krajowa i dlatego im przekroczyło tylko problem w tym że mają prawie 10 ha przeliczeniowych których nie uprawiają. Pani jest obecnie w ciąży mają ponad 1000 zł kredytu i napisała podanie o umorzenie należności. Co zrobić? wg was jest podstawa?
~Ania

Napisano: 23 sty 2014, 13:45

10 ha i nic.........
~ja

Napisano: 23 sty 2014, 13:49

niby nic pracownik socjalny był na wywiadzie u tej rodziny i przychylił się do podania potwierdzając trudną sytuację finansową
~Ania

Napisano: 23 sty 2014, 14:00

nie umarzam
~malgo

Napisano: 23 sty 2014, 14:20

Ja bym umorzyła
~Ewa

Napisano: 23 sty 2014, 14:25

Niech sprzeda 1 ha i spłaci.
~ja

Napisano: 23 sty 2014, 14:30

Jak i tak ich nie uprawia to faktycznie może sprzedać
~kb

Napisano: 23 sty 2014, 14:33

umorzenie tylko w trudnej sytuacji ekonomiczno - zdrowotnej
kredyt nie jest trudna sytuacją bo osoba go zaciągając miała świadomość, że musi go spłacić - stanowisko mojego kierownika
~ewalu

Napisano: 23 sty 2014, 14:51

my mamy zdania podzielone i nie wiem naprawdę jak zrobić, bogactwa tam się u nich na pewno nikt nie do szuka, żyją bardzo skromnie gospodarstwo schorowany ojciec na nich przepisał, warunki mieszkaniowe bardzo skromne, kredyt na naprawę dachu był wzięty. Rodzinna prowadzi ogólnie bardzo skromne życie starcza im tylko na opłaty i żywność nic więcej tylko te hektary
~Ania

Napisano: 23 sty 2014, 14:54

tylko z drugiej strony czytając wyroki sądów to umorzenie tylko w przypadku długotrwałej choroby, jakiś wypadków losowych, że niby przyczyna niskiego dochodu to nie jest przyczyną do umorzenia. A może ktoś słyszał o umorzeniu należności ze względu na dobro dzieci
~Ania

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x