czy umowę zlecenia liczymy w przypadku kiedy jej juz nie ma - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 gru 2014, 13:53

Wnioskodawczyni ubiega się o becika w okresie od września do grudnia 2013 pracowała na umowę zlecenie
Od stycznia 2014 podjęła pracę na umowę o pracę do końca 2015 r.
Czy jej liczyć tą umowę zlecenia i czy już nie bo podjęła nową pracę
Może mi to ktoś pomóc wyliczyć ????
eulalia

Napisano: 31 gru 2014, 13:43

Ja liczę w następujący sposób: utrata na podst. art. 5 ust 4 utrata w roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy- umowa zlecenia z 2013 r. (czyli nie liczę)i uzysk na podst. art. 5 ust. 4b (uzysk po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy, ponieważ dochód jest uzyskiwany w dniu składania wniosku) - netto za luty 2014 r. - zaświadczenie od pracodawcy. Kwota netto podzielić przez liczbę osób wliczanych w skład rodziny zgodnie z ustawą...Przyznaję pod warunkiem że spełnia pozostałe warunki jak np. opieka lekarska i dziecko nie ma jeszcze 1 roku.Chociaż w ościennej gminie liczą inaczej dochody inaczej i nie wiem dlaczego, czy to właściwe :| decyzja należy do Ciebie, może inni się wypowiedzą ;)
anilah29

Napisano: 09 sty 2015, 15:16

anilah29 pisze:Ja liczę w następujący sposób: utrata na podst. art. 5 ust 4 utrata w roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy- umowa zlecenia z 2013 r. (czyli nie liczę)i uzysk na podst. art. 5 ust. 4b (uzysk po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy, ponieważ dochód jest uzyskiwany w dniu składania wniosku) - netto za luty 2014 r. - zaświadczenie od pracodawcy. Kwota netto podzielić przez liczbę osób wliczanych w skład rodziny zgodnie z ustawą...Przyznaję pod warunkiem że spełnia pozostałe warunki jak np. opieka lekarska i dziecko nie ma jeszcze 1 roku.Chociaż w ościennej gminie liczą inaczej dochody inaczej i nie wiem dlaczego, czy to właściwe :| decyzja należy do Ciebie, może inni się wypowiedzą ;)
W ościennej gminie się mylą.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2015, 8:54

z zaswiadczenia z US lu oswiadczenia wpisujesz dochod za 2013 i zaznaczasz, ze nie jest uzyskiwany w dniu ustalenia prawa do swiadczen. w uzyskiwanym obecnie dochodzie wpisujesz wynagrodzenie netto za luty 2014.
an na

Napisano: 15 sty 2015, 9:35

Pewnie , ze liczymy, liczymy też pracę, której już ni ma, rentę której już nie ma i nawet oszczednosci sprzed 5 la których już nie ma. Masz jeszcze inne byste pytania?
olik

Napisano: 15 sty 2015, 9:46

Olik i jak ze zrozumieniem:
viewtopic.php?f=9&t=207168812&start=40
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU