dowiadywałam się w innych ośrodkach i niektórzy robią harmonogram wypłat świadczeń z funduszu alimentacyjnego w decyzji dla wierzycieli a niektórzy robią jako załącznik dla komornika BARDZO WAS PRODSZĘ POWIEDZCIE MI JAK TO U WAS JEST
dodam jeszcze że u nas w decyzjach zawsze piszemy " wypłata świadczeń z funduszu alimentacyjnego będzie realizowana w dniach od 10-tego do 15-tego dnia miesiąca za który przysługuje przelewem na wskazany rachunek bankowy"
Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w
Kancelaria Komornicza
Pan
xxxx
dot. KMP xxxx
Burmistrz Gminyxxxxx, działając na podstawie art. 27 ust.3, ust. 8 pkt 2 i pkt 10 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (tekst jednolity Dz. U. z 2015 r., poz. 859 z późn. zm.)
zwraca się z wnioskiem
o przyłączenie się do postępowania egzekucyjnego należności wypłacanych z funduszu alimentacyjnego dotyczących dłużnika alimentacyjnego
Jednocześnie informuję, że tutejszy organ rozpoczął realizację decyzji znak: 8320.4.38.2015 z dnia 2015-09-22 dla xxxxxxx za okres październik 2015 - wrzesień 2016 .
Świadczenia w miesiącach wskazanych w w/w decyzji będą wypłacane według zamieszczonego niżej harmonogramu:
W przypadku odstępstwa od zamieszczonego harmonogramu poinformujemy państwa odrębnym pismem.
Wyegzekwowane od dłużnika alimentacyjnego kwoty należy przekazywać na rachunek bankowy Urzędu Miejskiego w xxxxx
Gospodarczy Bank Spółdzielczy w xxxx
numer rachunku : xxxxxxx( w tytule przelewu należy wskazać datę egzekucji oraz imię i nazwisko dłużnika)
W załączeniu :
1. decyzja przyznająca świadczenia z funduszu alimentacyjnego dla osób uprawnionych
czy jak przygotowujecie decyzje to w pkt otrzymują decyzję wpisujecie również komornika i dopiero później po jakimś czasie mu przesyłam decyzję razem w wnioskiem o przyłączenie do egzekucji
ja sie spotkałam z opina zeby w decyzji nie pisac o konkretnych terminach wypłat, masz obowiazek wysłac taka informacje do komornika i najlepiej zorbic to jakism pismem osobnym.
Bo jak cos nie wypali to do komornika napiszesz ze zmieniono termin wypłaty czy cos podobnego a jak w decyzji dasz termin wypłaty to ponoc masakra.Na forum czytałam ze Wardach tak radził zeby nie dawac w decyzji. (a przypadków gdy nie wypłacisz moze byc wiele, chodzi o jakies wstrzymania do złozenia wyjasnien, albo ktos zlikwiduje konto i kasa nie przejdzie i dopiero wtedy przybiegnie, albo kasy nie dostaniesz w pore na wypłaty, ja dostaje z UW do UG jakos po 20 a z UG to mi przysyłaja koło 25 jeszcze z narzekaniem co tak wczesnie) albo nie bedziesz miec zwrotki od decyzji i co tu zrobic - wypłacac jak nie doręczona, raz mi babka napisała pismo ze prosi o wypłate 5 bo jedzie z dzieckiem do szpitala). To jak masz zwykłe pismo to mozesz pisac do komornika jak cos tkaiego wypadnie ze było inaczej w tej sprawie, a jak wpiszesz w decyzji to ponoc jest problem co wtedy zrobic, zmiana decyzji, postanowienie, jakas informacja do wierzycielki i komornika. ??