Czy w sierpniu można wypłacić zasiłek pielęgnacyjny z decyzji covidowej?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR,FA,ŚW
- Kontakt:
Czy w sierpniu można wypłacić zasiłek pielęgnacyjny z decyzji covidowej?
Czy w sierpniu 2023 r. (wypłata planowana na 25.08.2023 r.) można wypłacić jeszcze zasiłek pielęgnacyjny na podstawie decyzji covidowych, które były wydane przed 5.08.2023 r. i przedłużały prawo do zasiłku pielęgnacyjnego do upływu 6o dnia od dnia odwołania stanu zagrożenia epidemicznego?
A po wypłacie dopiero zrobić decyzje przedłużające na nowych przepisach obowiązujących od 6.08.2023 r., bo do dnia wypłaty nie wszystkie osoby zdążą mi odebrać nowe decyzje?
A po wypłacie dopiero zrobić decyzje przedłużające na nowych przepisach obowiązujących od 6.08.2023 r., bo do dnia wypłaty nie wszystkie osoby zdążą mi odebrać nowe decyzje?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: inspektor
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Czy w sierpniu można wypłacić zasiłek pielęgnacyjny z decyzji covidowej?
Kama1 Masz jakieś uzasadnienie tej odpowiedzi ?
Wszczęcie w terminie, decyzja w terminie, kontrowersyjny brak doręczenia ale prawo zostało ustalone do czasu obowiązywania przepisu. Wypłata jest czynnością techniczną, a nie widzę przepisu, że powinno być wydłużone i wypłacone.
Tom a jak u Was ?
Wszczęcie w terminie, decyzja w terminie, kontrowersyjny brak doręczenia ale prawo zostało ustalone do czasu obowiązywania przepisu. Wypłata jest czynnością techniczną, a nie widzę przepisu, że powinno być wydłużone i wypłacone.
Tom a jak u Was ?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
jak najbardziej można, decyzje o przedłuzeniu świadczeń w związku z 15h obowiązują do końca sierpnia
-
- Praktykant
- Kontakt:
Dzięki.
Też tak mi się wydawało. Ważne chyba, żeby decyzje przedłużające na nowych zasadach dobrze byłoby wydać przed 30.08.2023 r.
Czy dobrze myślę?
Też tak mi się wydawało. Ważne chyba, żeby decyzje przedłużające na nowych zasadach dobrze byłoby wydać przed 30.08.2023 r.
Czy dobrze myślę?
-
- Praktykant
- Kontakt:
Ale z tego co pisałaś masz decyzje, tylko kwestia doręczenia. Więc jak to wygląda w systemie??
-
- Praktykant
- Kontakt:
Mam wydane decyzje na starych covidach.
A teraz wróciłam z urlopu i mam przygotowane tylko przedłużenia na nowych przepisach z ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów ... i nie wiem czy wysyłać, czy bezpieczniej najpierw wypłacić sierpień na przedłużeniach do upływu 60 dnia ... a np. 28.08.2023 r. zatwierdzić nowe zmieniające decyzje, wysłać, ludzie poodbierają i we wrześniu wypłacę już po nowemu
A teraz wróciłam z urlopu i mam przygotowane tylko przedłużenia na nowych przepisach z ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów ... i nie wiem czy wysyłać, czy bezpieczniej najpierw wypłacić sierpień na przedłużeniach do upływu 60 dnia ... a np. 28.08.2023 r. zatwierdzić nowe zmieniające decyzje, wysłać, ludzie poodbierają i we wrześniu wypłacę już po nowemu
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
bardzo dobrzeKR* pisze: 21 sie 2023, 13:26 Dzięki.
Czy dobrze myślę?

tylko nie rozumiem po co czekacie na doręczenie, 108 i jazda

-
- Praktykant
- Kontakt:
no właśnie, czyli zmieniające masz gotowe technicznie, kwestia zatwierdzenia i uzasadnienia napisane???
-
- Praktykant
- Kontakt:
Przychylam się do Toma, ja generalnie wypłacam teraz. Na szkoleniach była informacja - na sierpień zmiany mają być. Pozdrawiam.
Oprócz Czy w sierpniu można wypłacić zasiłek pielęgnacyjny z decyzji covidowej? - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Dochód młodych
urlop wychowwczy - dylemat
przedłużenie ksztalcenia i rehabilitacji
Czyste powietrze - renta zagraniczna
SKO UCHYLENIE DECYZJI Świadczenie pielęgnacyjne.
odmowa ŚP dla dorosłej osoby niepełnosprawnej
obywatele UKR przedłużenie decyzji zasiłku rodzinnego
Urlop wychowawczy a zmiana nazwy firmy
Świadczenia nienależnie pobrane w innej gminie teraz my je egzekwujemy
Decyzja zmieniająca UKR -TOM
wzór świadczenia rodzicielskiego ukr
orzeczenie ważne do 03.08.2023r.-decyzja przyznana do 31.08.2023-zas.piel
Informowanie osób pobierających świadczenie pielęgnacyjne o zmianach w przepisach
Ukraina - UKR
dochody do ustalenia prawa do zasiłku rodzinnego
koordynacja - co z sierpniem - wypłatą