Czy w stanie epidemii wydajecie decyzje uchylającą ze względu na koordynację - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 maja 2020, 12:33

Wysłałam do strony zawiadomienie o wszczęciu pod uchylenie prawa do SW za okres koordynacji, strona odebrała, w zawiadomieniu dałam 7 dni na zapoznanie się. Czy mogę wydać decyzje uchylającą w stanie epidemii, czy musi strona wyrazić zgodę i dopiero wtedy wydać? Jak robicie?
pinki277
Stażysta
Od: 03 sty 2017, 14:48
Zajmuję się: referent ŚW

Napisano: 11 maja 2020, 8:29

Podpinam się pod pytanie również pismo od wojewody o ustaleniu koordynacji teraz musimy uchylić prawo. Czy normalnie uchylamy czy potrzebujemy zgody strony?

Czy może ktoś podzielić się wzorem decyzji uchylającej w związku z koordynacją? BARDZO PROSZĘ:-)
gopsik*
Stażysta
Od: 09 paź 2019, 13:10
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA

Napisano: 11 maja 2020, 11:20

do pinki277 czy mogę prosić o wzór takiego wszczęcia postępowania bo dzisiaj właśnie takie piszę i nie wiem jak to ugryźć? napisałam

zawiadamia
o wszczęciu z urzędu postępowania administracyjnego w sprawie:
o uchylenie prawa do świadczeń wychowawczych na dzieci …..przyznanych informacją nr … z dnia … w związku z pismem PSXII…... z dnia …... ze Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach w sprawie ustalenia koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego, które wpłynęło do tut. Ośrodka dnia …….

Nie wiem czy tak będzie ok?
gopsik*
Stażysta
Od: 09 paź 2019, 13:10
Zajmuję się: ŚW/ŚR/FA

Napisano: 11 maja 2020, 14:55

Z wytycznych Tarczy krysysowej nie możemy wydawać decyzji uchylajacych.... I jak to jest w trakcie pobierania dostajecie pismo z UW że zachodzi koordynacja?
Nina80
Praktykant
Od: 28 kwie 2020, 13:17
Zajmuję się: Referent ŚW, DS,

Napisano: 12 maja 2020, 8:04

Nina80 pisze:
11 maja 2020, 14:55
I jak to jest w trakcie pobierania dostajecie pismo z UW że zachodzi koordynacja?
Jak np. ktoś jest w Polsce i pobiera, a w trakcie pobierania wyjeżdża za granicę, ale nie wnioskuje o wstrzymanie wypłat więc pobiera dalej
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x