Wysłałam do strony zawiadomienie o wszczęciu pod uchylenie prawa do SW za okres koordynacji, strona odebrała, w zawiadomieniu dałam 7 dni na zapoznanie się. Czy mogę wydać decyzje uchylającą w stanie epidemii, czy musi strona wyrazić zgodę i dopiero wtedy wydać? Jak robicie?
Podpinam się pod pytanie również pismo od wojewody o ustaleniu koordynacji teraz musimy uchylić prawo. Czy normalnie uchylamy czy potrzebujemy zgody strony?
Czy może ktoś podzielić się wzorem decyzji uchylającej w związku z koordynacją? BARDZO PROSZĘ:-)
do pinki277 czy mogę prosić o wzór takiego wszczęcia postępowania bo dzisiaj właśnie takie piszę i nie wiem jak to ugryźć? napisałam
zawiadamia
o wszczęciu z urzędu postępowania administracyjnego w sprawie:
o uchylenie prawa do świadczeń wychowawczych na dzieci …..przyznanych informacją nr … z dnia … w związku z pismem PSXII…... z dnia …... ze Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego w Katowicach w sprawie ustalenia koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego, które wpłynęło do tut. Ośrodka dnia …….
Z wytycznych Tarczy krysysowej nie możemy wydawać decyzji uchylajacych.... I jak to jest w trakcie pobierania dostajecie pismo z UW że zachodzi koordynacja?