Czy Wam działa Empatia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 12 sty 2016, 14:55

Czy Wam działa Empatia? ZUS? Skarbówka?
Co robicie :?: :?: :?: :?: :?:
Piszecie wnioski o udostępnienie danych?
Jeszcze w zeszłym tygodniu odpowiedz z U.S. dostałam.
Dziś juz mi nic nie działa.
:twisted:

P.S. Mazurkiewicz to mówił w połowie zeszłego roku że system nie będzie działał i my pisemnie będziemy występować. Nie pomylił się.
Ale to tak się nie da przy takiej ilości wniosków.
Trzeba pracy innej szukać.

A tu jeszcze wizja 500 i tylko jeden nowy pracownik do tego (na tysiące wniosków). Nic.... trzeba się pakować
*Ilona

Napisano: 12 sty 2016, 15:29

Nie nie dzieła :x mam dość tego bałaganu
ekka

Napisano: 12 sty 2016, 15:32

mi tez nic nie działa nerwicy dostane Nie idzie nic pchnac do przodu
Gość

Napisano: 12 sty 2016, 15:43

Ja nerwicy nie dostanę.... bo już ją MAM !!!!!!!!!!
I co robimy?
Szturm na Ministerstwo?
Dla mnie to jest zupełnie niezrozumiałe dlaczego OŚWIADCZENIA o składce i dochodzie usunęli. To było bardzo dobre i wygodne dla strony i dla nas (przecież nigdzie osoby nie musiały latać po skarbówkach czy urzędach skarbowych). Wpisali te kwoty na oświadczenie i juz na drugi dzień mógł mieć decyzję.
*Ilona

Napisano: 12 sty 2016, 15:54

Mi działa ZUS, US , ESKIMOS, PESEL z tego co wiem to nie działa mi CEPIK i coś tam jeszcze było ale nie pamiętam już co
Gość

Napisano: 12 sty 2016, 16:01

*Ilona pisze:Ja nerwicy nie dostanę.... bo już ją MAM !!!!!!!!!!
I co robimy?
Szturm na Ministerstwo?
Dla mnie to jest zupełnie niezrozumiałe dlaczego OŚWIADCZENIA o składce i dochodzie usunęli. To było bardzo dobre i wygodne dla strony i dla nas (przecież nigdzie osoby nie musiały latać po skarbówkach czy urzędach skarbowych). Wpisali te kwoty na oświadczenie i juz na drugi dzień mógł mieć decyzję.
Odkąd powstawał projekt Empatia i dostawcy oprogramowania dziedzinowego byli zapraszani do Ministerstwa w celu przedstawienia założeń tego projektu, zawsze było mówione, że weryfikacja w systemach zewnętrznych ma służyć tylko i wyłącznie do potwierdzenia oświadczeń beneficjenta, ba - wręcz kategorycznie mówiono, że jeśli beneficjent czegoś nie oświadczy, to osoba używająca oprogramowania dziedzinowego nie ma prawa wykonywać weryfikacji tej informacji.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 12 sty 2016, 21:30

Bardzo podoba mi się Pańska wypowiedź Panie Tomku, jeżeli dobrze zrozumiałem, to klient jak dotychczas ma dostarczyć potwierdzenie pewnych rzeczy czy to na zaświadczeniu czy na oświadczeniu, a my przez empatie możemy tylko sprawdzić czy mówi prawdę czy nie? dobrze myślę?
ensiferum

Napisano: 12 sty 2016, 21:48

ensiferum pisze:Bardzo podoba mi się Pańska wypowiedź Panie Tomku, jeżeli dobrze zrozumiałem, to klient jak dotychczas ma dostarczyć potwierdzenie pewnych rzeczy czy to na zaświadczeniu czy na oświadczeniu, a my przez empatie możemy tylko sprawdzić czy mówi prawdę czy nie? dobrze myślę?
Takie były założenia Empatii, że klient oświadcza, ale jest zwolniony z obowiązku pozyskiwania zaświadczeń potwierdzających to oświadczenie, z innych instytucji, bo ośrodek lub urząd może pozyskać to z tych instytucji elektronicznie
i tak wciąż to wygląda w objasnieniach Ministerstwa zawartych w tym slynnym juz przewodniku po uslugach,
natomiast ja nie podejmuje się interpretacji obecnego prawa po 1 stycznia.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 13 sty 2016, 8:29

ale jak ma oświadczać skoro nie ma oświadczeń ? to wszystko powoli zaczyna nie być śmieszne .... ahhhh brak słów
gasiak

Napisano: 13 sty 2016, 8:43

jak zdobyć certyfikat do empatii
mamira

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x