Czy wniosek o dodatek mieszkaniowy może złożyć osoba postronna bez upoważnienia ?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Kararzyna
Praktykant
Zajmuję się: dodatkami mieszkaniowymi
Kontakt:

Czy wniosek o dodatek mieszkaniowy może złożyć osoba postronna bez upoważnienia ?

Post autor: Kararzyna »

Witam
Mam pytanie: czy może złożyć wniosek o dodatek mieszkaniowy za córkę matka, która z nią nie zamieszkuje i nie przedstawiła upoważnienia córki ?
Czy nie jest to naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych i przepisów kpa ?
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: Czy wniosek o dodatek mieszkaniowy może złożyć osoba postronna bez upoważnienia ?

Post autor: brodafix »

córka pewnie pobiła matkę i siłą odebrała jej wniosek , a następnie podstępem chciała go złożyć ... taaa
kasiak91
Stażysta
Zajmuję się: FA, DM, DE
Kontakt:

Re: Czy wniosek o dodatek mieszkaniowy może złożyć osoba postronna bez upoważnienia ?

Post autor: kasiak91 »

ja działam w ten sposób, że jeśli ktoś składa wniosek pierwszy raz to osobiście proszę żeby złożyć, przekazuje wszystkie niezbędne informacje. Ale mam przypadki że składa np. matka ale jest to kolejny wniosek i wnioskodawca przy odbiorze wcześniejszej informuje że będzie taka sytuacja, jeśli jest wniosek kompletny to nie robię problemu.
esko
Stażysta
Zajmuję się: PS, DM, DE, ŚW, DS
Kontakt:

Post autor: esko »

Matka może przynieść wniosek córki, wniosek należy przyjąć, a w razie braków wzywać córkę do uzupełnienia dokumentów. Jednak w żadnym razie matka nie może składać wniosku za córkę (w jej imieniu) bez stosownych upoważnień.
ODPOWIEDZ