Czy wstrzymać wypłaty? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 16 lis 2016, 14:08

Babeczka ma przyznane świadczenie na pierwsze i drugie dziecko. Teraz przychodzi i mówi że mąż od września 2016 pracuje w Szwecji na umowę o pracę. Umowę przynosi po szwedzku....
Rozumiem, że całą dokumentację wysyłam do Marszałka ale czy wstrzymuje jej wypłaty ???
cel.

Napisano: 17 lis 2016, 9:47

Czy ktoś mi podpowie?
cel.

Napisano: 17 lis 2016, 9:54

wysyłasz i nie wstrzymujesz
Gość

Napisano: 17 lis 2016, 10:22

A jak nie będzie się należało a Marszałek przyśle decyzje za 3 msc to nienależnie pobrane? Mozna na jakiejś podstawie wstrzymać żeby później babeczka nie musiała oddawać?
cel.

Napisano: 17 lis 2016, 10:24

My robimy tak , że zmieniamy wypłatę na gotówkę i strona nie odbiera tych świadczeń. po trzech miesiącach wstrzymujemy , bo nie odebrała.
urzędnik

Napisano: 17 lis 2016, 11:45

U nas nie ma wypłat w formie gotówki.... Wszystko na konto. A mogę wstrzymać na prośbę strony?
cel.

Napisano: 17 lis 2016, 12:25

ja wstrzymałam na prośbę i wiem na pewno że inne ośrodki też tak robia !!dzwoniłam do rcpsu i babka kazała mi wstrzymać sama dlaczego mam to nie zrobić jak strona chce....?jak sami widzicie że nie rozpatrzone wnioski wiszą aż kwietnia jak taka babeczka pobiera rodzicielski 1000 zł to ile by musiała oddać -fajnie się bierze ale co potem?
mania1234

Napisano: 17 lis 2016, 13:08

cel. pisze:U nas nie ma wypłat w formie gotówki.... Wszystko na konto. A mogę wstrzymać na prośbę strony?
jak to zrobiliście że nie macie nikogo na gotówkę?:)
wstrzymanie na prośbę strony
rysia

Napisano: 17 lis 2016, 13:33

Dar przekonywania Kierownika i wszyscy szybciutko lecieli zakładać konta ;)
Ok, dzięki.
cel.

Napisano: 17 lis 2016, 15:03

mania1234 pisze:ja wstrzymałam na prośbę i wiem na pewno że inne ośrodki też tak robia !!dzwoniłam do rcpsu i babka kazała mi wstrzymać sama dlaczego mam to nie zrobić jak strona chce....?jak sami widzicie że nie rozpatrzone wnioski wiszą aż kwietnia jak taka babeczka pobiera rodzicielski 1000 zł to ile by musiała oddać -fajnie się bierze ale co potem?

Nie ma podstawy prawnej do wstrzymania wypłaty na prośbę strony niestety
Piotr12345

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x