pomocy - koordynacja - pilne - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 16 lis 2016, 13:56

Nie zachodzi koordynacja, jakie i w jakiej formie mam brać dokumenty o dochodach - chodzi mi głównie o te z zagranicy, bo na weryfikacji z US to chyba jednak nie wychodzi dochód zagraniczny
Gość

Napisano: 16 lis 2016, 14:00

Po czym wnosisz że nie zachodzi?
********** :-)

Napisano: 16 lis 2016, 16:28

********** :-) pisze:Po czym wnosisz że nie zachodzi?
po piśmie z rops
Gość

Napisano: 16 lis 2016, 18:30

dochody osiagniete za granica , ktore nie zostaly rozliczone w polskim US, nalezy wykazac w zalaczniku o dochodach nieopodatkownych...klient sam je wpisuje... jesli je rozliczyl w us to w empatii beda (na poczatku nie bylo,ale teraz juz sa)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 16 lis 2016, 18:52

kb pisze:dochody osiagniete za granica , ktore nie zostaly rozliczone w polskim US, nalezy wykazac w zalaczniku o dochodach nieopodatkownych...klient sam je wpisuje... jesli je rozliczyl w us to w empatii beda (na poczatku nie bylo,ale teraz juz sa)
dochody z empatii mam ale tam jest podana jedna kwota, czyli mam rozumieć, że teraz w weryfikacji jest rozbicie na na 2 źródła dochodu (polski i zagraniczny), czy jest jednak podany jako kwota łączna?
ogólnie ten przypadek mam skomplikowany, bo wnioskodawca płaci wg oświadczenia ubezpieczenie za granicą.
Gość

Napisano: 16 lis 2016, 23:53

w empatii jest wszystko z czego ktos sie rozliczyl na podstawie tych art., ktore stanowia do ns dochod...wiec jesli roliczyl sie z dochodow osiagnietych za granica, bo mial taki obowiazek - to te dochody beda w empatii,,,jesli dodatkowo osiagal jakies dochody w polsce to tez tam beda razem z tymi zza granicy...nie wiem czy w przypadku osiagania i w polsce i za granica dochodu empati to rozdziela, nie sadze jednak,mysle ze jestjedna kwota, moi klienci nie osiagali w polsce dochodow tylko za granica i w empatii bylo to co osiagneli za granica i rozliczyli w polsce...mieli z tego tytulu niektorzy utrate i przynosili pit 36 i ZG,zeby bylo jasne ze to wlasnie zza granicy dochod jest i tyle nalezy w zwiazku z utrta utrcic:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x