Czy wy wiecie jak świadczeniobiorcy są przebiegli - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 10 lut 2016, 15:32

Pani z KRUS dzwoniła do mnie w sprawie 2 Pań rolniczek które to złożyły u mnie o świadczenie rodzicielskie w styczniu oświadczając że w KRUS nie chcą korzystać bo tam jest kwota 700zł.Otrzymały decyzje przyznające i pobrały świadczenie. Udały się w lutym do KRUS o świadczenie z tytułu macierzyńskiego.
Co robić?
soniacz

Napisano: 10 lut 2016, 15:47

wznowienie postepowanie - uchylenie decyzji w calości....nienaleznie pobrane na podstawie fałszywych oświadczen
Zacznijmy od tego , żę ustawa nie daje osobie prawa wyboru pomiędzy zas. macierzyńskim z KRUS/ZUS a św. rodzicielskim..... nie możesz brać takich oświadczen , że nie chcą z KRUS- jak nie chca to niech nie biorą ich sprawa ale TY nie przyznajesz Sw. rodzicielskiego
~o~

Napisano: 10 lut 2016, 16:10

dlatego ja planuję odmówić świadczenia rodzicielskiego osobie ubezpieczonej z mocy ustawy w KRUS i pobrała już 3500 zł
Długopis

Napisano: 10 lut 2016, 18:56

Pismo do KRUS z zapytaniem czy otrzymują, a jeśli tak to od kiedy i nienależnie pobrane od dnia przyznania w KRUS.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2016, 20:59

ale tak naprawdę, to strona może nie składać wniosku w KRUS, nie chce tam to nie składa. przychodzi do nas i oświadcza, że nigdzie nie pobiera i tak naprawdę co jej możemy zrobic? Nic...
W każdym razie ja i tak odsyłam do KRUS :P
kropka86
Starszy referent
Od: 10 sty 2016, 21:21
Zajmuję się: ŚR,FA,ZDO i inne

Napisano: 11 lut 2016, 8:34

a dlaczego u nas nienalzenie pobrane a nie w KRUS ?

u nich oswiadczyła ze nigdzie nie pobiera niech oni sciagaja teraz sobie.
1986

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x