śmierc matki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 10 lut 2016, 14:54

kobieta pobierająca u mnie świadczenia rodzinne i opiekuńcze na dwoje niepełnosprawnych dzieci zmarła na początku lutego. Stwierdzę wygasnięcie tych decyzji ale czy musze informowac męża ze on juz za luty peniedzy nie dostanie?
monika 86

Napisano: 10 lut 2016, 15:10

A dlaczego ojciec dzieci nie może dostać na siebie.
Iza1

Napisano: 10 lut 2016, 15:16

[quote="Iza1"]A dlaczego ojciec dzieci nie może dostać na siebie.[/qu
On stwierdził że pier.....oli nas i nasze pieniądze....ja to nie miałabym nic przeciwko żęby złożył wniosku, jest rolnikiem, i ma comiesięczny dochód z dzierżawy słupa na łące ale radca powiedział ze to nie przeszkadza. Tylko boje sie że on rozpeta awanture jak decyzji wygaszających nie dostanie
monika 86

Napisano: 10 lut 2016, 15:19

a komu chcesz decyzję wydać jak wnioskodawca nie żyje? Wygaszasz u siebie w programie i ewentualnie możesz poinformować o możliwości złożenia wniosku na ZR i dodatki :-)
Kontestator
Praktykant
Od: 09 lut 2016, 9:56
Zajmuję się:

Napisano: 10 lut 2016, 15:26

Kontestator pisze:a komu chcesz decyzję wydać jak wnioskodawca nie żyje? Wygaszasz u siebie w programie i ewentualnie możesz poinformować o możliwości złożenia wniosku na ZR i dodatki :-)
Ja wiem ze nie musze mu dawac decyzji wygaszających...sprawa jest brzydka bo ta kobieta popełniła sambójstwo i on wszystkim na około robi awantury z tego powodu, pracownikom mojego mopsu, policji....jest strasznie agresywny, niby wniosków skladac nie chce na ŚP, ZP i ZR ale potem bedzie ze nikt go do tego nie namawiał...
monika 86

Napisano: 10 lut 2016, 15:29

monika 86 pisze:
Kontestator pisze:a komu chcesz decyzję wydać jak wnioskodawca nie żyje? Wygaszasz u siebie w programie i ewentualnie możesz poinformować o możliwości złożenia wniosku na ZR i dodatki :-)
Ja wiem ze nie musze mu dawac decyzji wygaszających...sprawa jest brzydka bo ta kobieta popełniła sambójstwo i on wszystkim na około robi awantury z tego powodu, pracownikom mojego mopsu, policji....jest strasznie agresywny, niby wniosków skladac nie chce na ŚP, ZP i ZR ale potem bedzie ze nikt go do tego nie namawiał...
tobie jest nawet nie wolno wydac jakiejkolwiek decyzji jak nie ma adresata, piszesz notatke sluzbowa dolaczasz akt zgonu i wpinasz do akt ot cala sprawa: ) a o reszte niech sie martwi ojciec dzieci , złozy wniosek to dostanie kase nie złoży to jego strata
masterm

Napisano: 10 lut 2016, 15:36

U mnie do tej pory robilismy stwierdzenie wygasniecia decyzji włąsnie decyzja tylko nie było w niej adresata.....decyzja NR---stwierdza się wygaśnięcie---uzasadnienie----otrzymują a/a
ewentualnie jak zmarł mieszkaniec dpsu to dawalismy jeszcze pouczenie i otrzymywali a/a oraz dps
monika 86

Napisano: 10 lut 2016, 15:43

slyszalem ze niektorzy tak robią jednak robią to błędnie bo nie można decyzji wydać bez adresata, można ewentulanie napisać notatkę służbowa w formie stwierdzenia nieważności
masterm

Napisano: 11 lut 2016, 8:52

Jeśli gość robi dym, to tym bardziej działaj zgodnie z przepisami.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem