Czy wypłata natychmiast - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 14 maja 2014, 11:24

Od jutra jest przyjmowanie wniosków o wyrównanie i zdo. Czyli jeśli jutro pójdę złoże wniosek o wyrównanie dostanę od razu decyzję i wypłate wyrównania w tym miesiącu czy muszę znów czekać. Odpowiedzcie proszę
angelina28

Napisano: 14 maja 2014, 11:36

Nie tak szybko. Musi być decyzja zrobiona, aby wypłacić świadczenia to trzeba mieć najpierw środki, aby mieć środki to trzeba dopiero wyliczyć ile ich potrzeba i złożyć zapotrzebowanie do Urzędu Wojew. , który dopiero przeleje zamówione środki na konto gminy tak więc myślę, że czerwiec to piękny miesiąc
ira

Napisano: 14 maja 2014, 11:38

a jeszcze dolicz czas potrzebny na przeprowadzenie wywiadu środowiskowego
moperek

Napisano: 14 maja 2014, 11:53

a my przyjmujemy oświadczenia na zaległe i wypłacamy w maju,
wywiad to jest tylko do terazniejszego zasiłku a nie do zaległych.
pustkawgłowach

Napisano: 14 maja 2014, 11:55

pustkawgłowach pisze:a my przyjmujemy oświadczenia na zaległe i wypłacamy w maju,
wywiad to jest tylko do terazniejszego zasiłku a nie do zaległych.
owszem, ale jest to caly czas jedno postepowanie, ktore konczysz wydaniem decyzji a mozesz ja wydac jak juz ustalisz wszystko
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 11:57

Ale ja mówię o samym wyrównaniu czy rzeczywiście będzie wypłacone bez zbędnej zwłoki ? Ponieważ do wyrównania nie będzie wywiadu a o ZDO nie pytam kiedy pieniądze bo będzie potrzebny wywiad. Pytam o samo wyrównanie kiedy wypłaata?
angelina28

Napisano: 14 maja 2014, 12:01

więc złożenie wniosku o zaległe do 20 maja-pieniążki pod koniec tego miesiąca
złożenie wniosku po 20 maja-pieniążki w czerwcu.
pustkawglowach

Napisano: 14 maja 2014, 12:40

pustkawglowach pisze:więc złożenie wniosku o zaległe do 20 maja-pieniążki pod koniec tego miesiąca
złożenie wniosku po 20 maja-pieniążki w czerwcu.
a ten 20 maja jako data graniczna to skąd, ze tak spytam? ;)
Monstr
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 30 kwie 2014, 20:52
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 12:52

ja zaległe i aktualne wypłace w czerwcu- raz ze nie mam kasy a dwa ze chce zeby do wypłaty czerwcowej pracownik socjalny zrobił mi wywiad na aktualne wypłaty.
mok

Napisano: 14 maja 2014, 13:23

a stąd że logiczne że kasy z dnia na dzień sie nie przelewa urzędy to wiedzą więc skąd to pytanie.....
ja kase już mam-raz a dwa ja mówie tylko o zaległych te co są bez wywiadu,a jeśli klijent składa i o zaległe i o ten prawidłowy logiczne również że zaległe wypłacam bez ceregieli a potem biore sie za ten prawidłowy.....ja nie wiem to chyba proste jak drut,jeśli tu jest wywiad a tu nie ma to wiadomo tu robimy a tu nie ja nie wiem z czym niektórzy mają problem
pustkawglowach

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x