Czy wypłata natychmiast - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 14 maja 2014, 13:38

angelina28 pisze:Ale ja mówię o samym wyrównaniu czy rzeczywiście będzie wypłacone bez zbędnej zwłoki ? Ponieważ do wyrównania nie będzie wywiadu a o ZDO nie pytam kiedy pieniądze bo będzie potrzebny wywiad. Pytam o samo wyrównanie kiedy wypłaata?
Nie ma czegoś takiego jak wyrównania. To dalej jest ZDO, tyle że za okres poprzedzający wejście ustawy w życie.
Wspominałem wcześniej, względy ekonomiki postępowania przemawiają za tym, żeby wszystko robić jedną decyzją, ale jestem w stanie wyobrazić sobie sytuację, że decyzje są dwie i wypłata ZDO za okres od 01.7.13 do 14.05.14 ma miejsce wcześniej. Niemniej, nie jest to z całą pewnością wymóg wynikający z ustawy.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 13:55

heh a jak inaczej nazywa sie w polsce cos czego nie dostales a dni lecą i lecą i pewnego dnia masz to dostac z poprzednich lat dni miesiecy?- o to nie wyrównanie więc jak się takie coś nazywa?..............
pewnie ze nie jest to wymog ale pojdzmy troche dalej w swych logicznych przemysleniach,nie jest to wymog-ale jakos musze wyplacic te zalegle i prawidlowe ZDO bo tu jest wywiad a tu nie wiec jesli '' nie jest to z całą pewnością wymóg wynikający z ustawy'' to jest to wymog poprostu booo inaczej sie nie da.
pustkawglowach

Napisano: 14 maja 2014, 14:08

kb pisze:
pustkawgłowach pisze:a my przyjmujemy oświadczenia na zaległe i wypłacamy w maju,
wywiad to jest tylko do terazniejszego zasiłku a nie do zaległych.
owszem, ale jest to caly czas jedno postepowanie, ktore konczysz wydaniem decyzji a mozesz ja wydac jak juz ustalisz wszystko
A jak ktoś złoży jeden wniosek na wyrównanie , a za 5 dni na bieżące , to kiedy będzie kasa za wyrównanie ?
Gość

Napisano: 14 maja 2014, 14:41

CZy współmałżonek otrzyma wyrównanie i zdo
ewita

Napisano: 14 maja 2014, 19:16

A jeśli jutro złoże wniosek o wyrównanie i zdo to do złożenia na ZDO muszę być od razu czyli jutro wyrejstrowana z Urzędu Pracy?
angelina28

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x