czy wyrównać rehabilitacje za stary okres zas. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 04 lis 2014, 10:10

czy przyznac dodatek z tyt. kształc. i reh. za wrzesien i październik (stary okres zasiłkowy) jesli kobieta złozyła wniosek w listopadzie?
Anna691

Napisano: 04 lis 2014, 12:24

jezeli miala przyznane rodzinne na stary okres zasilkowy to moze zmienic stara decyzje przyznajac ten dodatek
Aliszka

Napisano: 04 lis 2014, 12:26

w listopadzie złożyła na stary okres? jak to?
EMKA

Napisano: 04 lis 2014, 12:55

no ale decyzja na stary okres zas. wygasła po 30 października, wiec można przyznac jeszcze dodatki czy nie ?
Anna691

Napisano: 04 lis 2014, 14:34

ja wyrównuję
Ostatnio miałam sprawę po wyroku sądu i wyrównałam kształcenie od lipca 2013r. (3 okresy zas.)
ew@1

Napisano: 04 lis 2014, 20:46

Wyrok wiąże w indywidualnej sprawie, ja bym na zakończony okres już nie przyznał, bo nie wnioskowała o to świadczenie.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2014, 8:12

ale to nie dotyczy tylko kształceniai rehabilitacji ale też podwyższonego samotnego i zamieszkiwania dla niektórych dzieci. Mama osobę której orzeczenie skończyło się w sierpniu 2014r. Do teraz nie była wezwana na ponowną komisję dla syna i jak jej nie przyznać starego okresu , przecież to nie może być niesprawiedliwe jedni dostaną bo orzeczenie im się kończy w kwietniu, a jak się kończy w sierpniu to nie bo nie zdąży stanąć na komisję
24 ust. 2a mówi że przyznaje się wstecz i dotyczy też dodatków do rodzinnego
julka22

Napisano: 05 lis 2014, 14:29

Iks pisze:Wyrok wiąże w indywidualnej sprawie, ja bym na zakończony okres już nie przyznał, bo nie wnioskowała o to świadczenie.
nie jasno napisałam
miałam odwołanie od orzeczenia i sąd dał dziecku niepełnosprawność a ja wyrównałam kształcenie za 3 okresy ...
uważam że art. 24 ust 2a jest właśnie po to ...
ew@1

Napisano: 05 lis 2014, 14:37

Iks pisze:Wyrok wiąże w indywidualnej sprawie, ja bym na zakończony okres już nie przyznał, bo nie wnioskowała o to świadczenie.
Iks nie wierze,ze stosujesz art. 24.2a tylko wtedy kiedy ci sie podoba:) prawo do swiadczen uzaleznionych od niepelnosprawnosci ustala sie od miesiaca zlozenia wniosku na komisje, obojetnie kiedy wnioskuje o to swiadczenie,jesli nie minely 3 miesasiace od wydania orzeczenia...to,ze skonczyl sie okres zasilkowy nie ma tu nic do rzeczy, jesli ustalisz,ze w minionym okresie przyslugiwalo do tych swiadczen prawo to musisz je za stary okres rowniez przyznac
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 lis 2014, 14:42

oj emka lepiej nie zabieraj glosu bo sie osmieszasz
hk54

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny