czy wystarczy oświadczenie o dochodzie? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 kwie 2015, 14:00

Maz wnioskodawczyni poszedł do pracy, zarabia najnizszą krajową ale bedzie przekroczenie i zwrot za jeden miesiąc. Mąz zaswiadczenia od pracodawcy nie moze sie doprosić. Powiedzieli ze te 106 zł zwróca bez problemu i rozumieja ze nie beda dostawać dalej rodzinnego. Czy na podstawie oswiadczenia o dochodzie moge uchylic dec. i wszcząc procedurę zwrotu?
julk@@@@

Napisano: 14 kwie 2015, 14:15

musi być zaświadczenie od pracodawcy o dochodzie, a nie oświadczenie strony. w ustawie jest napisane w jakich przypadkach mogą być oświadczenia złożone
Mała

Napisano: 14 kwie 2015, 14:20

W rozporządzeniu dopatrzyła sie że moze to byc "dokument". Chodzi o to ze ten zwrot bedzie za luty, a wstrzymałam wypłate za marzec i do dzis nie mam zaświadczenia od pracodawcy i nie wiem co robic dalej :shock: czas ucieka a ja jestem w ......polu....
julk@@@@@

Napisano: 14 kwie 2015, 14:27

OczywIście ze moze byc oŚwiadczenie tylko podpiąc pod to umowę o prace. wszystkie przypadki tam mamy a właśnie mieliśmy kontrol w UW:)
kasiaaa

Napisano: 14 kwie 2015, 14:42

hmm... no to jestem zdziwiona że bierzecie oświadczenie o dochodzie z zatrudnienia za drugi miesiąc... u nas kierownik nigdy by na to nie przystał
Mała

Napisano: 14 kwie 2015, 14:45

po kontroli do uzysków żadnych zastrzeżeń:) państwo oświadczeń:) Nasz jest wyrozumiały i sam zapropoował stronie oswiadczenie
kasiaaa

Napisano: 14 kwie 2015, 14:50

My też przyjmujemy oświadczenia. no i jak inni nie przyjmują to ja się wcale nie dziwie ze się nie lubi urzędników. my mamy pomagać swiadczeniobiorcom a nie utrudniać im i non stop i po coś odsyłać.
uLLLa

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x