J.W.
bo nie wiem co z nimi robić, mam takich osób w systemie ok. 10.
wiszą nie wiadomo po co
Dobre pytanie. Kiedyś program liczył wszystkich jako dłużników gminie, ale od ostatniego kwartału 2024 r. w sprawozdaniu pokazuje tylko za bieżący okres. I zastanawiam się czy prawidłowo teraz jest czy było poprzednio?Karlitos pisze: Bardzo ciekawy temat.W systemie figurują dłużnicy wobec których nie prowadzi się od wielu wielu lat działań, co niektórzy nie mają należności. Program mimo to liczy ich do sprawozdania + jako dłużników w gminie. Czy wykazujecie takich do sprawozdania czy tylko tych dla których prowadzicie w danym okresie działania
No właśnie o to chodzi, że teraz nie generuje wszystkich (tj. mamy ich ogółem 750 (od początku wypłacania FA)) tylko za obecny okres zasiłkowy tj. wykazuje 187 dłużników. I zastanawiam się czy tak jest poprawnie.Lady90 pisze: Zgodnie z objaśnieniami do sprawozdania rzecz.-finas. w tab. F wykazuje się dłużników alimentacyjnych dla których gmina jest organem właściwym dłużnika (OWD) w rozumieniu ustawy.
Program generuje wszystkich dłużników dla których gmina jest OWW/OWD
Z tego co przeanalizowałam, wyświetlają mi się tylko ci, którzy zamieszkuja na terenie mojej gminy i sa oni także z poprzednich okresów świadczeniowychjka pisze: ↑09 kwie 2025, 14:59No właśnie o to chodzi, że teraz nie generuje wszystkich (tj. mamy ich ogółem 750 (od początku wypłacania FA)) tylko za obecny okres zasiłkowy tj. wykazuje 187 dłużników. I zastanawiam się czy tak jest poprawnie.Lady90 pisze: Zgodnie z objaśnieniami do sprawozdania rzecz.-finas. w tab. F wykazuje się dłużników alimentacyjnych dla których gmina jest organem właściwym dłużnika (OWD) w rozumieniu ustawy.
Program generuje wszystkich dłużników dla których gmina jest OWW/OWD