Panna pobiera na swoje dziecko (ojciec nieznany) dodatek na samotne wychowywanie, w lutym przychodzi bo urodziła drugie dziecko urodzone w lutym i składa na rodzinne na to dziecko, w składzie podaje ojca tego dziecko. Pytanie czy samotne uchylic jej już w lutym czy od marca, gdyż za luty dostanie rodzinne na to drugie dziecko. Nie mam od niej oświadczenia że od konkretnej daty wychowuje to drugie dziecko z ojcem dziecka, ale na pewno razem wychowują, razem składali wniosek..
Mi się wydaje że jak dziecko drugie urodziło się w lutym i ojciec dziecka w rodzinie nie wcześniej jak od dnia urodzenia to ja bym samotne za luty wypłacił a dec uchylił w części odnośnie samotnego od dnia narodzin drugiego dziecka
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Ta panna pobiera samotne na pierwsze dziecko, rodzi drugie gdzie uwzglednia jego tatusia, ja mysle ze samotne powinno byc juz za luty uchylone gdyz w tym samym miesiacu składa wniosek na to drugie dziecko, ktore urodziło sie tez w lutym. Podziela ktos moje zdanie/
ja nie podzielam:) no chyba ze drugie dziecko urodzilo sie 1 lutego:) jesli pozniej to za luty, w zwiazku z tym ze dodatek jest niepodzielny, przysluguje