czy zawiesić postepowanie? Elmer, Kb i inni - Kosz

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 26 lip 2018, 14:55

kobieta miała przyznane SR. Następnie poszła do pracy, nastąpiło przekroczenie dochodu i uchylenie decyzji. Teraz przyszła ze świadectwem pracy (zatrudnienie do 30.06). Złożyła ponownie wniosek na SR. Spełnia kryterium dochodowe. Ale napomknęła że może od września ponownie będzie zatrudniona w tym samym zakładzie pracy, jednakże okaże się to we wrześniu. Kiedy wyjaśniłam Pani procedurę/zapis w ustawie dotyczący 3 miesięcy i że może przez to oddawać, ona postanowiła napisać pismo o zawieszenie postępowania do czasu wyjaśnienia. Byłam w szoku jak to zobaczyłam, bo na jakiej podstawie mam zawiesić postępowanie? Jak mam czekać do września? Co zrobić? Kobieta uparta, twierdzi że my możemy się odnieść do KPA (chyba ktoś jej coś nagadał) - tłumaczyłam że możemy się odnieść ale jeśli ustawa nie odnosi się do tego. Mówiłam że zawieszenie na 3 miesiące może być w razie rozwodu, alimentów, gdy postępowanie jest w trakcie, w sądzie (to tak w skrócie). Masakra. Proszę o pomoc, jak to wytłumaczyć jej, jak postąpić? A może ja źle coś robię, rozumuję???? Pomocy.
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Napisano: 27 lip 2018, 7:31

??? pomocy
;) „-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
Nutka
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 10:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x