czy zmieniać wszystkie decyzje dot. rodzin zastepczych? - Stare tematy

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 20 sie 2010, 12:52

Czyli \"zmieniam\". No właśnie miałam wątpliwość, bo było napisane, że \"tracą moc...\". Myślę, że masz rację, bo przecież zmieniamy je zanim utracą moc.
Fajnie, dzięki:)
~Ja

Napisano: 20 sie 2010, 12:58

No tak to wygląda ;-) kombinacje zajęły mi chyba z miesiąc zanim doszłam co i jak z rodzinami zastępczymi i biologicznymi.
masakra jakaś.
~poca

Napisano: 25 paź 2010, 15:31

No i zmiany podstawy nie ma.. Robił już ktoś te zmiany decyzji? Może jakiś gotowiec do podglądnięcia? ;)
~Ja

Napisano: 25 paź 2010, 16:24

U nas stare wygaszamy i przyznajemy na nowo. Oczywiście tylko te, które były wydawane dla dzieci do 7 lat i niepełnosprawnych.
~izabela

Napisano: 25 paź 2010, 16:38

Nasz prawnik stwierdził, że nie trzeba wygaszać starych decyzji, bo i tak z przepisów wynika, że zachowują moc do czasu wydania nowych decyzji, później i tak nie będą już obowiązywać, więc wydajemy nowe decyzje. Tylko, szczerze mówiąc zastanawiam się, czy wpisywać od kiedy przyznaje się pomoc ( dokładną datę ), czy to pominąć? Bo niby od keidy przyznawać?
~Iwona

Napisano: 25 paź 2010, 17:00

A nie wydajecie decyzji zmieniających? Mi to wydaje się najbardziej stosowne.
~Ja

Napisano: 25 paź 2010, 18:51

my zmienimy, np. od 1 listopada w ten sposób że od 1 listopada przyznać w wysokości jak wynikało z poprzedniej decyzji a w uzasadnieniu przytoczymy z jakich powodów następuje zmiana, czyli zacytujemy przepis i tyle. chyba tak będzie najlepiej, po prostu zmiana, bez wygaszań, bo i tak samoistnie wygaśnie, a jak będzie zmieniona to nie ma co wygaszać, bo zmiana automatycznie wygasi poprzednią, a nowa będzie wydana z nową podstawą prAWNĄ.
~pcpr

Napisano: 27 paź 2010, 11:52

My jednak będziemy wydawać decyzje o przyznaniu pomocy (po ich wydaniu stare utracą moc). No i prawodpodobnie będę zmieniać wszystkie decyzje, w których w podstawie prawnej jest par. 9 Rozporządzenia w sprawie rodzin zastępczych (mimo, że obecnie rodzina dostaje 40%, ale w pierwszym punkcie na dany okres przyznana była pomoc zwiększona). No i bez wywiadów też nie przejdzie.. :/
Jak od stycznia wejdzie nowa ustawa, to..
~Ja

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x