Wierzycielki już nie było u nas, a odpisałam, że w ciągu ostatnich 6 mies dłużnik nie wywiązywał się z zobowiązań i że na dzień dzisiejszy (odpisywałam w maju) stan zaległości w TUTEJSZYM ORGANIE WŁAŚCIWYM WIERZYCIELA wynoszą... (choć wierzycielki już w tym okresie nie było u nas). I po wielu przemyśleniach, nie wiem czy to nie jest mój błąd, bo powinni się chyba zwrócić do organu gdzie jest wierzycielka aktualnie. Czy się mylę?
aha no nie potrzebnie napisałaś ze w ciągu tych ostatnich 6 msc nie wywiązywał się bo to pytanie OWd kieruje do komornika. Ale że stan należności na dzień i taki i taki- okej. Moze wierzycielka wg w żadnej innej gminie nie pobiera FA Nie stresuj się. Dłużnik i tak u was ma dlug
Właśnie tak odpisałam że nie płacił bo zadali konkretnie takie pytanie..
A jeśli wierzycielka pobiera w innej gminie FA?
Rozmawiałam też z OWD i powiedzieli że trochę wniosek o zatrzymanie prawa jazdy się trochę przeciągnął. Nie dostaliśmy też od nich wniosku o ściganie, a wydali w zeszłym roku.. Wszytsko jest takie pogmatwane i sama nie wiem co teraz
W sumie masz rację
Wydali decyzję o uznaniu w lipcu 2019 r., w maju 2020 r. dostaliśmy zapytanie o wpłaty dłużnika i stan zadłużenia, w czerwcu 2020 r. wystosowali wniosek o zatrzymanie prawa jazdy.
Pani z OWD poinformowała mnie również że wydali wniosek o ściganie w 2019 r., ale my nie otrzymalismy go do wglądu. Ot co..
Bo nie musicie dostać wniosku o ściganie do wglądu Moim zdaniem żadnego błędu nie popełniłaś. Odpisz tylko dłużnikowi na ta skargę Chyba że to do wglądu macie to pismo