najlepiej wystąpić do ZUS przez PUE ZUS. Tam są gotowe podstawy prawne do wyboru takie jakie sobie życzy ZUS. Jak wybierzesz odpowiednią to nie odrzucą.
najlepiej wystąpić do ZUS przez PUE ZUS. Tam są gotowe podstawy prawne do wyboru takie jakie sobie życzy ZUS. Jak wybierzesz odpowiednią to nie odrzucą.
Tylko,że ja dostepu nie mam tylko inni ...i trzeba chodzic za kazdym razem i sie prosic:(
Tylko,że ja dostepu nie mam tylko inni ...i trzeba chodzic za kazdym razem i sie prosic:(
W formularzu ok-wud są takie podstawy o 13 i 14 - art. 50 ust. 3 ustawy z dnia 13 października 1998 r. o systemie ubezpieczeń społecznych (Dz. U. z 2024 r. poz. 497 z późn. zm.)
art. 25 ust. 3 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz. U. z 2024 poz. 323 z późn. zm.)
art. 411 ust. 10n ustawy z dnia 27 kwietnia 2001 r. Prawo ochrony środowiska (Dz. U. z 2024 r. poz. 54 z późn. zm.)