Podpowiedzcie czy dobrze zrobiłem. Pani złożyła żądanie wydania zaświadczenia CP, ale świadomie nie podała swojego nr PESEL, bo rzekomo ona legitymuje się o dowodem "suwerena". Wysłałem jej wezwanie do uzupełnienia wniosku pod rygorem pozostawienia go bez rozpatrzenia. Myślicie, że dobrze zrobiłem?
Dobrze, tez bym tak zrobiła, bo organ musi być zawsze podejrzliwy (tak mnie uczono )
Przyjdzie na wezwanie to weź oświadczenie pod odpowiedzialnością karną dotyczące jej obywatelstwa, czy posiada PESEL, jeśli nie - weź dokument (dowód "suwerena") do wglądu i zapytaj czy uzyskała dochód za granicą, bo często tego nie wpisują
Dowody "suwerena" wydaje nijaki pan o nazwisku Potocki, który jak twierdzi, jest prezydentem II Rzeczypospolitej na "uchodźctwie". Tacy ludzie nie chcą mieć cokolwiek wspólnego z III RP, gdzie ludzie są niewolnikami. Ich zdaniem II RP to wspólnota ludzi wolnych, czyli nie zobowiązanych żadnymi nakazami, zakazami, ustawami itp. Oni twierdzą, że II RP to korporacja, a nie państwo.