czyste powietrze - dwa wnioski od jednej osoby! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 mar 2021, 15:07

słuchajcie. jedna Pani złożyła mi dwa wnioski - każdy z innym składek rodziny. a ona jest w kazdym z nich. jak bym chciała wydać takie zaświadczenia to bym wydała dwa zaświadczenia jednej osobie z róznymi dochodami. troche dziwna sprawa. generalnie chodzi o to, że jest jeden budynek, ale ma dwa piece, na które będą składać wniosek o czyste powietrze. a ta wnioskodawczyni jest właścicielem tylko. co byście mi poradzili? czy mogę tak zrobić? dziwne to trochę jest...
Iza11
Referent
Od: 13 mar 2017, 10:06
Zajmuję się: SR SW FA

Napisano: 10 mar 2021, 11:28

Jak dla mnie to niezależnie od tego, ile Pani ma domów, pieców itp. to gospodarstwo domowe ma tylko jedno. Jeżeli składa wniosek o wymianę pieca w budynku, którego jest właścicielem, to chyba nie ma znaczenia, kto ten piec użytkuje (bo rozumiem, że są dwie rodziny i każda korzysta ze swego pieca).
Pani powinna wpisać członków swojego gospodarstwa domowego - jednego w obu wnioskach. Nawet jeżeli mieszkają gdzie indziej niż jest piec. Jeżeli Pani komuś np. wynajmuje dom to chyba nie jest w gospodarstwie domowym z tymi ludźmi.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 mar 2021, 15:12

a jeżeli te dwa piece znajdują się w tym samym domu, którego ona jest właścicielem. ale jest podzielone na lokale dwa- w jednym mieszka ona z synem, a w drugim jej córka z wnuczką. do tego wszystkiego jest jeszcze mąż-odbywający karę pozbawienia wolności juz od kilku lat..... to ile wniosków i kto w składzie?
wstępnie złożyła za moją namową jeden wniosek i wpisała wszystkich do składu - czyli ona, syn, córka, wnuczka i mąż.

myślicie, że dobrze?
Iza11
Referent
Od: 13 mar 2017, 10:06
Zajmuję się: SR SW FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x