słuchajcie. jedna Pani złożyła mi dwa wnioski - każdy z innym składek rodziny. a ona jest w kazdym z nich. jak bym chciała wydać takie zaświadczenia to bym wydała dwa zaświadczenia jednej osobie z róznymi dochodami. troche dziwna sprawa. generalnie chodzi o to, że jest jeden budynek, ale ma dwa piece, na które będą składać wniosek o czyste powietrze. a ta wnioskodawczyni jest właścicielem tylko. co byście mi poradzili? czy mogę tak zrobić? dziwne to trochę jest...
Jak dla mnie to niezależnie od tego, ile Pani ma domów, pieców itp. to gospodarstwo domowe ma tylko jedno. Jeżeli składa wniosek o wymianę pieca w budynku, którego jest właścicielem, to chyba nie ma znaczenia, kto ten piec użytkuje (bo rozumiem, że są dwie rodziny i każda korzysta ze swego pieca).
Pani powinna wpisać członków swojego gospodarstwa domowego - jednego w obu wnioskach. Nawet jeżeli mieszkają gdzie indziej niż jest piec. Jeżeli Pani komuś np. wynajmuje dom to chyba nie jest w gospodarstwie domowym z tymi ludźmi.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
a jeżeli te dwa piece znajdują się w tym samym domu, którego ona jest właścicielem. ale jest podzielone na lokale dwa- w jednym mieszka ona z synem, a w drugim jej córka z wnuczką. do tego wszystkiego jest jeszcze mąż-odbywający karę pozbawienia wolności juz od kilku lat..... to ile wniosków i kto w składzie?
wstępnie złożyła za moją namową jeden wniosek i wpisała wszystkich do składu - czyli ona, syn, córka, wnuczka i mąż.