Czyste powietrze - jedna rodzina dwa adresy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 wrz 2023, 10:48

Podpowiedzcie , przyszła właśnie Pani z wnioskiem męża o zaświadczenie, mówi że kazali jej złożyć drugi wniosek na nią na drugi dom pod innym adresem. Skład rodziny taki sam. Zastępuje koleżankę i czy tak można bo mi się wydaje że chyba nie, mogą tylko mieszkać pod jednym adresem tak?
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
Andzia87
Awatar użytkownika
Referent
Od: 21 sty 2016, 15:23
Zajmuję się: ŚW,ŚR

Napisano: 28 wrz 2023, 8:28

U mnie był przypadek że małżeństwo mieszkało na jednym adresie ( żona właścicielka i to ona była wnioskodawca skład gosp. Mąż Żona Dziecko) a mąż złożył drugi na wniosek na siebie oczywiście na wspolny adres ( skład gosp ten sam) ale zaświadczeni składał bo remontował dom który zakupił w innej gminie ale adres podaje tam gdzie mieszka.
Dopiero tam gdzie ubiega sie o CZP tam podobno wpisuje na jaki adres sie stara o dofinansowanie.
ORA
Stażysta
Od: 17 sty 2018, 16:49
Zajmuję się: Podinspektor

Napisano: 28 wrz 2023, 9:49

u mnie miejscowość jest taka sama, domy są obok siebie
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
Andzia87
Awatar użytkownika
Referent

Napisano: 28 wrz 2023, 11:43

To nie ma znaczenia na wniosku wpisują adres zamieszkania. Tak twierdził Pan na infolinii.
ORA
Stażysta
Od: 17 sty 2018, 16:49
Zajmuję się: Podinspektor

Napisano: 29 wrz 2023, 8:57

Czyli jak złoży mi drugi wniosek z innym adresem to odmowa wydania zaświadczenia?
Andzia87
Awatar użytkownika
Referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x