CZYSTE POWIETRZE - POMOCY!! - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 lip 2024, 11:13

Pani złożyła mi dwa wnioski o czyste powietrze, w pierwszym ona jest wnioskodawcą a w drugim wniosku mąż (składy gospodarstwa domowego takie same w obu wnioskach) z tym ,że jeden wniosek jest na inne miejsce zamieszkania a drugi wniosek na inne miejsce zamieszkania ale ta sama gmina.
Co ja mam w tym przypadku zrobić? Wydać zaświadczenia i udać ,że nic się nie dzieje?

Czy my na prawdę nie mamy żadnych możliwości weryfikacyjnych?
AnnaAnia
Praktykant
Od: 03 mar 2021, 10:50
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 31 lip 2024, 11:33

wezwać i zapytać jak wspólne gospodarstwo skoro gdzie indziej mieszkają :twisted:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 31 lip 2024, 11:46

Przypuszczam, że każde z nich jest właścicielem jakiegoś domu. Pewnie są przekonani, że muszą podać taki adres na jaki chcą dostać dofinansowanie. Tłumaczę wtedy, że adres zamieszkania muszą podać faktyczny a dom na który chcą dostać dofinansowanie może być pod innym adresem czy nawet w innej części Polski :)
wsda123
Praktykant
Od: 17 lip 2024, 8:50
Zajmuję się: CP/RODO/Dodatki rządowe

Napisano: 31 lip 2024, 12:17

Tom. pisze:wezwać i zapytać jak wspólne gospodarstwo skoro gdzie indziej mieszkają :twisted:
Byłoby to prostsze dla nich do zrozumienia gdyby doradcy z czystego powietrza nie robili im wody z mózgu ,że wszystko przejdzie i tak mają składać wnioski jak oni chcą dlatego ludzie mają gdzieś co im urzędnik tłumaczy .
AnnaAnia
Praktykant
Od: 03 mar 2021, 10:50
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x