czyste powietrze - skład rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 04 paź 2023, 14:27

Witam
Mam bakę co złożyła mi wniosek o dochód do czystego powietrze,
Jest mężatką, ale nie wpisała męża do składu rodziny bo twierdzi że on pracuje w szwecji nie jest kilka razy do roku. Podobno Pani w urzędzie poinformowała ją ze jak go tu nie ma to ma nie wpisywać?

Czy mam wezwać ją teraz do złożenia dodatkowych wyjaśnień? czy ma wpisać tego męża i jego dochody?
Zaznaczę ze w zeszłym roku mąż składał wniosek na dodatek węglowy i byli wszyscy wpisani.
elamarch
Stażysta
Od: 23 mar 2017, 16:24
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 05 paź 2023, 7:59

tydzień temu na szkoleniu z Panem Tomaszem Wardachem pytałam o skład rodziny w CP i dostałam odpowiedź, że każdy może wpisać kogo chce, dzieci z ojcami bez matek, matki z dziećmi bez ojców, można sobie dopisać sąsiadów i nic z tym nie możemy zrobić i nie mamy narzędzi weryfikacji jak np. przy węglowym gdzie mogliśmy porównywać skład rodziny np. z osobami zgłoszonymi do odpadów, przy czystym powietrzu nie mamy takiej możliwości. Wolna amerykanka....
olik
Referent
Od: 16 paź 2017, 14:58
Zajmuję się: księgowość, świadczenia rodzinne

Napisano: 05 paź 2023, 21:19

olik pisze:tydzień temu na szkoleniu z Panem Tomaszem Wardachem pytałam o skład rodziny w CP i dostałam odpowiedź, że każdy może wpisać kogo chce, dzieci z ojcami bez matek, matki z dziećmi bez ojców, można sobie dopisać sąsiadów i nic z tym nie możemy zrobić i nie mamy narzędzi weryfikacji jak np. przy węglowym gdzie mogliśmy porównywać skład rodziny np. z osobami zgłoszonymi do odpadów, przy czystym powietrzu nie mamy takiej możliwości. Wolna amerykanka....
Tak tylko jak Cię przyjdzie kontrolować NIK to też nie zapomnij ich poinformować, że to jest wolna amerykanka. Ciekawe co usłyszysz w odpowiedzi ;)

Ja się tak nie bawię, piszą oświadczenia o każdej osobie, która była we wcześniejszych wnioskach a teraz jej brak w składzie gospodarstwa domowego, co robi, gdzie mieszka, dlaczego nie ma jej w składzie. I nie ma zmiłuj, "że Panie, to co mam napisać w oświadczeniu", nie ma pomagania, mają sami to napisać. Przynajmniej tyle mogę zrobić aby była jakaś sprawiedliowść, bo Ci co ich stać, zarabiaja bardzo dużo, mają dochody zerowe, a dwójka emerytów jak przyjdzie po zaświadczenie to się ledwo do drugiego progu mieszczą
Pan $ocjal
Stażysta
Od: 10 paź 2022, 21:24
Zajmuję się: Ogólnie wszystko

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x