czyste powietrze - zmiany?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
jollaa
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: czyste powietrze - zmiany?

Post autor: jollaa »

agnieszkak12 pisze: 1. Małżonkowie bez prawomocnie orzeczonej separacji prowadzą wspólne gospodarstwo domowe. Teraz żona czy mąż nie mogą nie wpisać małżonka.
A kiedy była zmiana do ustawy z tymi zmianami?
alak
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alak »

ale do czystego powietrza jest wzór konkretnego zaświadczenia, to o co chodzi z tymi zwykłymi zaświadczeniami? przecież jest też kryterium jeśli chodzi o dofinansowanie. a czy wzięli też pod uwagę że w świadczeniach rodzinnych jest dochód utracony i ktoś na dzień dzisiejszy może kwalifikować się do rodzinnego bo miał dochód utracony za 2023r.? coś tu chyba jest nie tak.
jagoda2
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: jagoda2 »

Gdzie jest zapis w ustawie o tym, bo nie mogę znaleźć? Chodzi mi o te zwykła zaświadczenia jeżeli mają ŚR, ZDO....
ania01
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: ania01 »

Na szkoleniu prowadząca mówiła, że jeśli ktoś pobiera ZR, SZO, zasiłek stały czy okresowy to nie wydajemy mu zaświadczenia o dochodach Z czystego powietrza tylko takie nasze zwykłe zaświadczenie że osoba pobiera takie i takie świadczenie w takim i takim okresie. Obowiązuje to przy najwyższym poziomie dofinansowania dla osób "ubogich energetycznie".
Ewcia85
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Ewcia85 »

Czy powiecie mi na który art. mam sie powołać przy przedłużeniu terminu. Czy mam sie powołać na art. 35 kpa, czy na 217 kpa?
ania01
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/FA
Kontakt:

Post autor: ania01 »

Ja powoływałam się na art. 35 kpa
alak
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: alak »

z tego wynika, że jednych będzie obowiązywało kryterium dochodowe a drugich nie, bo np. mam rodziny które pobierają śr bo mają dochód utracony do rodzinnego a w 2023r. mieli 150 tys. dochodu lub zakończyli pracę za granicą i w 2023r. dochód wyniósł z pit 280 tyś. I co w takich przypadkach?
D.C.
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
Kontakt:

Post autor: D.C. »

Jak złoży żądanie o wydanie zaświadczenia o dochodzie - to wydamy zaświadczenie o dochodzie.
Jak złoży wniosek o wydanie zaświadczenia o pobieraniu świadczeń - to wydamy zaświadczenie o pobieraniu świadczeń.

Klient powinien wiedzieć po co przychodzi - jego sprawa o co wnioskuje.
Magda@lena#
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/KDR/CP
Kontakt:

Post autor: Magda@lena# »

@Kiki8074 pisze: 31 mar 2025, 8:02 Osoby, ktore beda skladac wnioski o zasw do CP po dniu 01-08-2025 beda mialy liczony dochód z z hektara za 2023 r. do czasu gdy nie pojawi sie nowy przeliczik.
Czy to jest pewne? Gdzie można tą informacje potwierdzić?
D.C.
Stażysta
Zajmuję się: ŚR, FA, DM, KDR, CP i inne
Kontakt:

Post autor: D.C. »

Magda@lena# pisze: 21 maja 2025, 18:20
@Kiki8074 pisze: 31 mar 2025, 8:02 Osoby, ktore beda skladac wnioski o zasw do CP po dniu 01-08-2025 beda mialy liczony dochód z z hektara za 2023 r. do czasu gdy nie pojawi sie nowy przeliczik.
Czy to jest pewne? Gdzie można tą informacje potwierdzić?
czyste-powietrze-zmiana-w-obliczaniu-do ... -207342544
ODPOWIEDZ