czyżby zapowiedź kontroli wynagrodzeń w ops-ach?

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
Nowa34
Referent
Zajmuję się: ZR,FA,500+
Kontakt:

Re: czyżby zapowiedź kontroli wynagrodzeń w ops-ach?

Post autor: Nowa34 »

średnia krajowa? matko pomarzyć można, ja ogarniam sama FA rodzinne za najniższą i 500+ na pół z koleżankami, fakt może mała gmina ale nic innego od pół roku nie słyszę tylko, że na mnie nie ma pieniędzy, że dokładać muszą. Mam taką cichą nadzieję, że to sprawozdanie sprawi że będzie choć mała poprawa warunków pensji. A już sam fakt jak księgowa piekli że muszą wykazać pensje w sprawozdaniu to mi się śmiać chce.
Korowiow
VIP
Zajmuję się: Fszystkim
Kontakt:

Post autor: Korowiow »

Nowa34 pisze:średnia krajowa? matko pomarzyć można, ja ogarniam sama FA rodzinne za najniższą i 500+ na pół z koleżankami, fakt może mała gmina ale nic innego od pół roku nie słyszę tylko, że na mnie nie ma pieniędzy, że dokładać muszą. Mam taką cichą nadzieję, że to sprawozdanie sprawi że będzie choć mała poprawa warunków pensji. A już sam fakt jak księgowa piekli że muszą wykazać pensje w sprawozdaniu to mi się śmiać chce.
Chcesz mi powiedzieć, że masz 2100 brutto a w tym ŚR,FA oraz 500 i jeszcze księgowa sapie, że dokładać musi? Co Cię motywuje by dalej tam pracować? Pytam poważnie.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Nowa34 pisze:średnia krajowa? matko pomarzyć można
No o średniej to ja też pomarzam. :D Ale za najniższą to bym na bank tego nie robił.
Walka z wiatrakami since 1998.
Nowa34
Referent
Zajmuję się: ZR,FA,500+
Kontakt:

Post autor: Nowa34 »

Niestety takie są moje realia w pracy. Motywacja? Jak każdy mam swoje zobowiązania, a w naszym rejonie bardzo ciężko o inną pracę. Nie mam znajomości to i możliwości zmiany pracy trudne. Co tu dużo pisać.
Awatar użytkownika
ludek
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ludek »

Iks pisze:
Nowa34 pisze:średnia krajowa? matko pomarzyć można
No o średniej to ja też pomarzam. :D Ale za najniższą to bym na bank tego nie robił.
Średnia krajowa jest jak Yeti. Wszyscy o niej mówią, ale nikt jej nie widział.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Awatar użytkownika
heiland
Administrator
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
Kontakt:

Post autor: heiland »

jasiak pisze:najprostszym rozwiązaniem jest zapis podobny jak w ds
80 % z kosztów obsługi idzie na wynagrodzenia pracowników realizujących i pozamiatane budżety z roku na rok są wieszke więc nie było by obawy że gmina ma dokładać
Panie to bym zarabiał więcej niż kierownik a w dodatku byłbym na drugim miejscu po Wójcie pod względem zarobków :D
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

heiland pisze:
jasiak pisze:najprostszym rozwiązaniem jest zapis podobny jak w ds
80 % z kosztów obsługi idzie na wynagrodzenia pracowników realizujących i pozamiatane budżety z roku na rok są wieszke więc nie było by obawy że gmina ma dokładać
Panie to bym zarabiał więcej niż kierownik a w dodatku byłbym na drugim miejscu po Wójcie pod względem zarobków :D
myśle że zwyczajnie kogoś by Ci zatrudnili
Desperowana
Praktykant
Zajmuję się: Wszytskim
Kontakt:

Post autor: Desperowana »

Ja nie mam pretensji do rządu bo oni dają tylko nasi kierownicy i księgowe nam nie dadzą ponieważ co by to było jakby my mieli więcej niż ona i księgowa.
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

Ten sam problem pojawił się u nas. Cały lipiec sama robię. We wtorek oznajmiają, że od lipca dodatek za 300 mam ja i jeszcze dwie koleżanki, które nic nie robiły, bo nie wiedziały, że mają robić. Okazuje się, ze ja kasy dostać nie mogę całej, bo bym zarabiała tyle co kierownik. Ja rpbotę zrobię, a kasę ktoś weźmie.
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

Edysia185 pisze:Ten sam problem pojawił się u nas. Cały lipiec sama robię. We wtorek oznajmiają, że od lipca dodatek za 300 mam ja i jeszcze dwie koleżanki, które nic nie robiły, bo nie wiedziały, że mają robić. Okazuje się, ze ja kasy dostać nie mogę całej, bo bym zarabiała tyle co kierownik. Ja rpbotę zrobię, a kasę ktoś weźmie.
no i w tym jest problem
nie da więcej komuś, bo by miał więcej ode mnie paranoja
to niech księgowa to robi to będzie mieć więcej, albo kierownik
ja sama wszystko ogarniam, u mnie kierownik tylko podpisuje decyzje nawet nie czyta, czyta jak coś sie wykluje, ktoś ze skargą przyjdzie albo pretensjami, nie interesuje sie budżetem, sprawozdaniami niczym
kierownik sam mówi, że nie ma wiedzy w zakresie zr 500 fa czy 300
moje pytanie to po co mam kierownika ... który też m.in. bierze kase za to ze idzie w mojej komórce
żenada
ODPOWIEDZ