de - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 24 kwie 2014, 14:34

wydałam decyzje do końca kwietnia. czy na nowo przyjmować wnioski i wydawać decyzję.
wiesława

Napisano: 24 kwie 2014, 14:47

Też mam decyzje obowiązujące do końca kwietnia, w maju wydaję nowe od 1 maja 2014 do 30 kwietnia 2015 z zapisem w pouczeniu decyzji, że brak prawa do dodatku mieszkaniowego skutkuje brakiem prawa do dodatku mieszkaniowego. I w tej sytuacji na rok mam problem z głowy. Jak ktoś nie złoży wniosku o dod. mieszkaniowy automatycznie nie otrzymuje energetycznego. Mogę tak zrobić?
Ona 37

Napisano: 24 kwie 2014, 14:49

skutkuje brakiem prawa do energetycznego tam miało być :)
Ona 37

Napisano: 25 kwie 2014, 13:34

ja bede przyznawac tylko na okres trwania dod mieszkaniowego, pozniej jak dostanie mieszkaniowy niech składa nowy wniosek o dod energetyczny
Gość

Napisano: 25 kwie 2014, 14:21

nie mozna wydać decyzji na cały rok, dodatek energetyczny można przyznać na okres DM czyli max 6 mcy. klienci muszą składać nowe wnioski.
aaa

Napisano: 26 kwie 2014, 16:09

Tak jak aaa
Lulka

Napisano: 28 kwie 2014, 12:49

też kiedyś chciałam wydawać decyzję na czas obowiązywania obwieszczenia, ale na szczęście w porę zmądrzałam...

człowiek uczy się całe życie i głupi umiera...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 28 kwie 2014, 13:54

a mam takie pytanko babka złożyła równocześnie wniosek o DM i DE w kwietniu. okazało sie że ma przyznany DM od maja czy ten wniosek na DE mogę rozpatrzyć i przyznać też od kwietnia czy powinna go przepisać i z datą majową powinien zostac przyjęty i wydana decyzja???
@WP

Napisano: 28 kwie 2014, 13:55

sorki walnęłam byka.. nie przyznany od kwietnia tylko od maja ale zarejestrowany w kwietniu???
@WP

Napisano: 06 maja 2014, 10:54

A jak robicie jak kobiecie DM kończy się w kwietniu a ona 5 kwietnia przychodzi i składa mi wniosek na kontynuację DM od maja i wraz z tym składa wniosek na DE? DM normalnie od maja a DE? Na jednej decyzji przyznajecie od kwietnia do kwietnia i od maja października? Czy przyznajecie na kwiecień i kobieta ma przyjechać po raz kolejny w maju złożyć wniosek żeby jej przrnac DE na 6 miesięcy zgodnie z trwaniem DM?
olka82

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x