Wg ustay o wrispz art 146 pomoc na kontynuowanie nauki przyznaje się na czas nauki nie dłużej jednak niz do ukończenia 25 rz., ust. 4 ....odpowiednio na czas trwania roku szkolnego.
do tej pory wystawiałam decyzje właśnie na rok szkolny, bo zaświadczenie, które dostałam miało właśnie takie daty np. od 1 września do 31 sierpień, teraz dostałam zaświadczenie do 28 lutego na pierwszy semestr i jak wydać taką decyzję skoro w ustawie pisze, że na czas trwania roku szkolego a zaświadczenie pokazuje coś innego (tylko jeden semestr). Co o tym myślicie?
dec.na kontynuację nauki
Re: dec.na kontynuację nauki
ja piszę tak jak na zaświadczeniu ze szkoły do końca lutego i później jak dalej się uczy i doniesie kolejne zaświadczenie przyznaję dalej
można wydac decyzję przyznającą pomoc na czas nauki, nie dłuzej jak do ukończenia 25 lat itd. zgodnie z programem usamodzielnienia (plan nauki). wtedy nie cykacie decyzji co rok czy semestr!! a poza tym ustawowo rok szkolny trwa od 1.09. do 31.08. rok akademicki trwa róznie, tzn. róznie sie rozpoczyna, bo nie zawsze 01.10., tylko zgodnie z regulaminem danej uczelni
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u nas wpisują w uzasadnieniu decyzji że na bazie comiesięcznych zaświadczeń ze szkoły przelewa się świadczenie, a jak nie zdąrzą przynieść to później przelewają z wyrównaniem w tym również za lipiec i sierpień
ale dora ma rację decyzja na rok albo semestr to bałagan, bo trzeba będzie ją ciągle powielać
ale dora ma rację decyzja na rok albo semestr to bałagan, bo trzeba będzie ją ciągle powielać
joanna000123
Oprócz dec.na kontynuację nauki - Stare tematy przeczytaj również:
PROŚBA o pomoc w sprawie odpłatności rodziców bilogicznych
Prośba o pomoc w sprawie umieszczenia w placówce nieletniej cudzozienki
kontynouwanie nauki
Indywidualny program usamodzielnienia_PILNE
rozłożenie naleznosci na raty
ocena rodziny zastępczej
Art. 38 ust. 2 ustawy z dnia 9 czerwca 2011 r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej
Przeciwdziałanie przemocy w rodzinie
czy jest to umieszczenie w pieczy?
pomoc na usamodzielnienie
Usługi tłumacza języka migowego
Współfinansowanie gminy
Porozumienie w sprawie wynagrodzenia
pełnoletni wychowankowie pomoc na wrzesień
wynagrodzenie rodziny zawodowej partycypacja gminy
nowa rodzina