dec. wojewody- uchylenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 19 cze 2023, 8:32

Proszę ślicznie o pomoc
dostałam decyzję od wojewody, by uchylić ich decyzję od 01-01-2023. Mąż wrócił z zagranicy i od tego stycznia, powinien wydać właściwy ośrodek-czyli my. Babeczka się kwalifikuje, orzeczenie jeszcze w terminie. Tylko im bardziej o tym myślę, tym bardziej wychodzi mi fantazja administracyjna. Proszę podpowiedzcie. uchylam i ok, ale żądać zwrotu? czy wystawić dec. wstecz bez wniosku od tego stycznia? Świadczenie pilęgnacyjne, jedyny dochód i nie zgłosiła powrotu bo tam i tak nie pobierali świadczeń. Jak to poprawnie zrobić? Dziękuję
Justa333
Praktykant
Od: 10 lut 2023, 10:28
Zajmuję się: FA/ŚR

Napisano: 19 cze 2023, 10:20

tak nie do końca rozumiem:) Wydaje mi się, że pani pobiera SP na podstawie decyzji wojewody, tak? i wojewoda uchylił swoją decyzję ustalając,że koordynacja się zakończyła 31.12.2022 r. i od 1.01.2023 organem wlasciwym w sprawie jest wójt/burmistrz/prezydent ?
Nie bardzo więc wiem co chcesz uchylac i jakie nienależne orzekac...Moim zadaniem masz po prostu ustalić prawo do świadczenia od stycznia 2023, jesli nadal przysługuje jej SP to żadnych nienaleznych nie będzie, bo to co wyplaciłas na podstawie decyzji wojewody zaliczysz na poczet swojej decyzji. Wniosek ciągle obowiuązuje ten sam złozony u ciebie i przekazany do UW, a teraz jakby "zwrócony" ponownie do ciebie"
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 19 cze 2023, 11:21

Dziękuję
jest własnie tak jak piszesz. o kimś to robię i po prostu się zakręciłam bo teczkę wsysło, ale już odnaleziona Wniosek mam więc na spokojnie. Dziękuję jeszcze raz
Justa333
Praktykant
Od: 10 lut 2023, 10:28
Zajmuję się: FA/ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x