Witam mam problem bo zamiast dojazdu powinnam przyznać klientce internat na syna. Jak mam wybrnąć. wydać decyzję prostującą błąd z urzędu i zmienić dojazd na internat? Pomocy może Ktoś miał podobny problem poproszę o wzór ewentualnie.
Jeśli nieprawomocna, to niech się odwoła i przychyl się do odwołania zgodnie z art. 132 Kpa, a jeśli prawomocna to wydaj decyzję prostującą błąd z urzędu zgodnie z art. 31.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
Decyzja jest prawomocna a dlaczego decyzję prostującą błąd z urzędu a nie postanowienie o sprostowaniu oczywistej pomyłki? Mam pytanie w jakich sytuacjach decyzję a kiedy powinno się robić postanowienie? Czy masz może wzór decyzji prostującej błąd z urzędu?
Bo ustalenie wysokości świadczeń rodzinnych było następstwem Twojego błędu. Postanowienie dotyczy prostowania oczywistych błędów czy pomyłek np. pomylenie imienia dziecka, błąd w nazwisku, źle określona data przysługiwania świadczenia itp.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus