decyzja dla dłużnika
decyzja dla dłużnika
w styczniu 2014 r. wysłana do dłużnika decyzja o zwrocie - 2xawizowane. Teraz dłużnik ma inny adres i zastanawiam się czy wysłać jeszcze raz decyzję z dzisiejszą data czy mogę od razu upomnienie???? Na kopercie teraz już listonosz nie pisze, że powtórne awizo tylko mam wydruk ze śledzenia przesyłek, no i daty na kopercie o tym świadczą, ale chyba może być???
Re: decyzja dla dłużnika
decyzja została skutecznie doręczona (wg Kpa), więc moim zdaniem teraz upomnienie
dzięki:) podpieracie się wydrukiem ze śledzenia przesyłek, jesli korespondencja nie jest dobrze opisana do awiza?
czymś takim nie zawracamy sobie głowy. Na korespondencji są (muszą być) stosowne pieczątki. Nawet nie wiem, czy np. przy ew. odwołaniu SKO/sądy brałyby pod uwagę te wydruki
nie ma pieczatek bo podobno przepisy na poczcie się zmieniły i nie muszą już stawiać, że powtórne awizo tylko po datach wnioskuję...
o tym nie wiem, dotychczas nie zauważyłam takich zmian, ale jeśli tak jest to faktycznie "z pieczątek" wiadomo kiedy decyzja została doręczona : +14 dni od dnia 1-szego awizo , z tym dniem jest doręczona.
Oprócz decyzja dla dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
urlopowanie dziecka z instytucji zapewniającej całodobowe ut
co nowego w FA od 1 lipca?
???????????????????????????????????
zawiadomienie TW sygnity - WIELKA PROŚBA O POMOC
wstrzymanie naliczanie odsetek ustawowych
TW E9
Nowa Szkoła
Nowy Dziennik Ustaw
co dalej?
prawo jazdy zatrzymane- czy pisać znowu o zatrzymanie?
dłuznik chce sam wpłacacać na nasze konto
dodawanie do BIG SYGNITY - PROBLEM!!!
Ustawa
Przedstawiciel z ... rodziny?
kodeks karny
program BDMB