decyzja do marca - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 gru 2013, 10:22

chcę wydać decyzję tylko do marca, gdyż w marcu osoba uprawniona ( syn wnioskodawczyni) kończy 18 lat. na jaki art moge się powołać w uzasadnieniu? w podstawie mam min art. 9 ust 1-2, ale art 18 ust.1 już chyba nie\\?? bardzo proszę o pomoc bo już sie sama zakręciłam
~ada

Napisano: 17 gru 2013, 10:31

pomoże ktoś??
~ada

Napisano: 17 gru 2013, 10:44

decyzja normalnie do końca okresu zasiłkowego o ile jest deklaracja, że będzie kontynuował naukę. Przyznajesz osobie uprawnionej a nie matce. Matka tylko reprezentuje syna do marca. Dałabym warunek 162 kpa, że ma donieść zaświadczenie ze szkoły z chwilą ukończenia 18 roku życia.
~@kasia

Napisano: 17 gru 2013, 11:21

chodzi o to ze oni nie mieszkaja w mojej gminie ale Pani sie uparła że bedzie składała wniosek tutaj ( ma zameldowanie u matki), i powiedziałam jej że warunkowo jej przyjmę ten wniosek, ale jak syn skończy 18 lat to niech składa sam na siebie w miejscu faktycznego zamieszkania, to jedna z tych \"ciężkich\" petentek
~ada

Napisano: 17 gru 2013, 11:46

co ci wpisała w miejscu zamieszkanie?
~@kasia

Napisano: 17 gru 2013, 12:04

wpisała mi adres naszej gminy, chociaż wiem że tu nie mieszka, gdyby wpisała faktyczny adres zamieszkania odesłałabym wniosek i po problemie
~basik

Napisano: 17 gru 2013, 13:26

Daj warunek na tego synka i przyznaj do końca okresu, co się będziesz szarpać.
~@kasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x