jak zrobić - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 17 gru 2013, 11:02

Została wydana już decyzja zwrotowa dla dłużnika do poprzedniego okresu, wierzycielka przyniosła wyrok o zmianie wysokości alimentów i przyszło zawiadomienie od komornika. Zmiana wysokości alimentów jest od lipca 2013r. Zmieniłyśmy wierzycielce decyzję do poprzedniego okresu i do tego tylko co teraz zrobić z tą już wydaną dla dłużnika decyzją żądającą zwrotu? Zmienić ją czy wydać drugą tylko dla tej wyrównującej alimenty?
~Aneta

Napisano: 17 gru 2013, 11:21

wznowienie i zmiana
~Elmer

Napisano: 17 gru 2013, 11:22

ja robie tak jak Elmer
~Jagoda

Napisano: 17 gru 2013, 11:25

Elmer a daj wzór takiego wznowienia my mamy pierwszy raz taki przypadek
~Aneta

Napisano: 17 gru 2013, 11:26

ja robię drugą decyzję tylko na kwotę wyrównania za poprzedni okres, przy kontroli miałam akurat taka teczkę z dłużnikiem i drugą decyzją i nikt nie miał do tego uwag, aczkolwiek zdania w tym temacie są podzielone i wiele osób też robi tak jak Elmer
~basik

Napisano: 17 gru 2013, 11:50

kiedy wypłaciłyście to wyrównanie?
~@kasia

Napisano: 17 gru 2013, 11:51

wypłacimy 20go
~Aneta

Napisano: 17 gru 2013, 11:54

Wystawiam decyzje na koniec okresu świadczeniowego i już z nią nic nie robię ponieważ w okresie od... do.... zostały wypłacone świadczenia w XX kwocie. Na koniec kolejnego okresu świadczeniowego wystawiam decyzje i tam ujmuję wypłatę świadczeń, które zostały wyrównane.
~Anka W.

Napisano: 17 gru 2013, 11:59

jak dla mnie decyzja w sprawie zwrotu rozlicza dłużnika za konkretny okres swiadczeniowy...wyrównianie nie jest wypłacą świadczenia tylko \"dopłaceniem do świadczenia\" skoro świadczenie było wypłacone w poprzednim okresie swiadczeniowym a teraz wyrównuje to tym samym zmieniła mi się wysokości wypałaconych świadczen za jakis okres swiadczeniowy a tym samym wzownienie postepowania ma tu dal mnie jak najbardziej zastosowanie
~Jagoda

Napisano: 17 gru 2013, 16:01

a jak to zrobić w sygnity?
~Aneta

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem