Została wydana już decyzja zwrotowa dla dłużnika do poprzedniego okresu, wierzycielka przyniosła wyrok o zmianie wysokości alimentów i przyszło zawiadomienie od komornika. Zmiana wysokości alimentów jest od lipca 2013r. Zmieniłyśmy wierzycielce decyzję do poprzedniego okresu i do tego tylko co teraz zrobić z tą już wydaną dla dłużnika decyzją żądającą zwrotu? Zmienić ją czy wydać drugą tylko dla tej wyrównującej alimenty?
ja robię drugą decyzję tylko na kwotę wyrównania za poprzedni okres, przy kontroli miałam akurat taka teczkę z dłużnikiem i drugą decyzją i nikt nie miał do tego uwag, aczkolwiek zdania w tym temacie są podzielone i wiele osób też robi tak jak Elmer
Wystawiam decyzje na koniec okresu świadczeniowego i już z nią nic nie robię ponieważ w okresie od... do.... zostały wypłacone świadczenia w XX kwocie. Na koniec kolejnego okresu świadczeniowego wystawiam decyzje i tam ujmuję wypłatę świadczeń, które zostały wyrównane.
jak dla mnie decyzja w sprawie zwrotu rozlicza dłużnika za konkretny okres swiadczeniowy...wyrównianie nie jest wypłacą świadczenia tylko \"dopłaceniem do świadczenia\" skoro świadczenie było wypłacone w poprzednim okresie swiadczeniowym a teraz wyrównuje to tym samym zmieniła mi się wysokości wypałaconych świadczen za jakis okres swiadczeniowy a tym samym wzownienie postepowania ma tu dal mnie jak najbardziej zastosowanie