Decyzja o umorzeniu postępowania - podstawy prawne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 15 kwie 2020, 9:36

Witam, czy ktoś byłby w stanie podzielić się decyzją o umorzeniu postępowania?
Wydałam decyzje o odpłatności za dps członka rodziny, pani się odwolala i teraz ponownie rozpatruje sprawę. sytuacja Pani się zmieniła więc nie będę wystawiać nowej decyzji i musze to umorzyć, nie wiem jakie artykuły zastosować i jak to ogólnie ma wyglądać
Może ktoś takie coś robił?
pracowniksocjalny100
Stażysta
Od: 18 lut 2019, 14:09
Zajmuję się: ps

Napisano: 16 kwie 2020, 12:13

Na podstawie art. 105 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz.U. z 2020r., poz. 256) no i chyba należy dopisać art. 14 u.o p.s. (tak teraz sobie myślę) z wniosku Pani ............./z urzędu
POSTANAWIAM
umorzyć w całości wszczęte postępowanie administracyjne w sprawie .................
UZASADNIENIE
Dnia ...............Pani ............ złożyła wniosek o przyznanie ...............Dnia ..................... strona złożyła rezygnację
z wniesionego podania z powodu ......................
Zgodnie z art. 105 § 2 ustawy Kodeks postepowania administracyjnego organ administracji publicznej może umorzyć postępowanie, jeżeli wystąpi o to strona, na której żądanie postępowanie zostało wszczęte, a nie sprzeciwiają się temu inne strony oraz gdy nie jest to sprzeczne z interesem społecznym.
Z tych względów orzeczono jak w sentencji.
POUCZENIE
Od niniejszej decyzji przysługuje Pani w trybie art.127 Kpa prawo wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ................. za pośrednictwem ............................ w terminie 14 dni od dnia jej doręczenia. Zgodnie z art. 127a § 1 w trakcie biegu terminu do wniesienia odwołania strona może zrzec się prawa do wniesienia odwołania wobec organu administracji publicznej, który wydał decyzję. Zgodnie z art. 127a § 2 z dniem doręczenia organowi administracji publicznej oświadczenia o zrzeczeniu się prawa do wniesienia odwołania przez ostatnią ze stron postępowania, decyzja staje się ostateczna i prawomocna.
bet2017
Stażysta
Od: 05 lip 2017, 13:48
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x