decyzja o umorzeniu w części, całości lub rozłożeniu na raty - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 maja 2016, 9:18

Witam, mam pytanie czy w decyzjach w sprawach jw to znaczy umarzających w części, całości lub decyzjach o rozłożeniu na raty nienależnie pobranego dodatku mieszkaniowego, macie zapis o zwolnieniu z opłaty skarbowej ? i który punkt z Załącznika ustawy o opłacie skarbowej wpisujecie?
z góry dziękuję za odpowiedź
ola33

Napisano: 19 maja 2016, 15:01

pierwsze słysze o zwolnieniu z opłaty skarbowej przy tego typu decyzjach
może koleżanka rozjaśnić mi nieco horyzont ? skąd w ogóle taki pomysł?
brodafix

Napisano: 20 maja 2016, 8:10

Od kiedy to jest opłata skarbowa w decyzjach o dodatku mieszkaniowym???
chmiel

Napisano: 20 maja 2016, 12:26

witam, odpowiadając na pierwsze pytanie- proszę o odpowiedzi jak jest u was? czy decyzje w sprawie umorzenia w części, w całości , rozłożenia na raty nienależnie pobranego dodatku mieszkaniowego, zwalniacie z opłaty skarbowej?
odpowiadając na drugie pytanie to nie są decyzje w sprawie przyznania dodatku mieszkaniowego- to są decyzje już po decyzjach wydanych w wyniku wznowienia postępowania- ktoś otrzymał decyzję o nienależnie pobranym dodatku mieszkaniowym i ma jakiś do zwrotu a zwraca się z prośbą o umorzenie tego nienależnie pobranego dodatku (np. w całości)
ola33

Napisano: 20 maja 2016, 14:08

A czy ja napisałem o decyzjach o przyznaniu czy tylko o dodatku mieszkaniowym?Decyzje zmieniające,o zwrocie nienależnie pobranego dodatku itp.- od kiedy pobierana jest opłata skarbowa?Może jestem niedouczony i źle pracuję.Proszę mnie oświecić .
chmiel

Napisano: 20 maja 2016, 19:58

Jeśli dobrze pamiętam, to przepis ustawy mówi o przyznaniu dodatku, a nie o dodatku w ogóle czy decyzjach w sprawach dodatku. Tak więc pytanie jest bardzo dobre. Może teraz dojdziemy do wniosku, że te opłaty się należą.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2016, 8:33

ja powiem krótko: u nas nie ma 8-)
brodafix

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x