decyzja o zwrocie a koordynacja

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Kalina Druga
Stażysta
Zajmuję się: śr/fa/św
Kontakt:

decyzja o zwrocie a koordynacja

Post autor: Kalina Druga »

Proszę o pomoc w następujacej sytuacji: osoba pobierajaca zasiłek rodzinny zgłosiła uzyskanie dochodu. Uchyliłam decyzję o zr i wydałam decyzję o zwrocie nienależnie pobranego swiadczenia za jeden miesiąc. Następnie okazało sie ze w okresie w którym zostały wydane te decyzje zachodzi koordynacja.
Co prawidłowo można teraz zrobić ? decyzję pierwotna chyba można uchylić jeszcze raz, co natomiast z decyzją o zwrocie ?? podpowiedzcie proszę
bubek
Podinspektor
Zajmuję się: koordynacja
Kontakt:

Re: decyzja o zwrocie a koordynacja

Post autor: bubek »

Ja bym jej na razie nie ruszał (tej o NP), tamten wniosek wyślij do koordynacji i wspomnij w piśmie przewodnim o tym, że był zwrot za okres na podstawie Twojej decyzji. Jeśli decyzją UW będzie też miała odmowę za ten okres to wtedy po prostu nie będą ściągać NP, przyjmą że oddała w gminie.
https://www.kasarodziny.pl/
Kalina Druga
Stażysta
Zajmuję się: śr/fa/św
Kontakt:

Re: decyzja o zwrocie a koordynacja

Post autor: Kalina Druga »

Dziękuję za odpowiedź, też o tym rozwiazaniu mysłałam wiec faktycznie zostawie na razie tak jak jest
ODPOWIEDZ